16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialRadu Voina: "Nu demisionez"

Radu Voina: „Nu demisionez”

»  Rusia este, de ieri, noua (si vechea) campioana mondiala la handbal feminin, elevele antrenorului Evgheni Trefilov invingand lejer in finala echipa Frantei, 25-22. La Bucuresti, dupa ce a privit finala la televizor, antrenorul nationalei noastre, Radu Voina, s-a decis: "Nu demisionez".

Romania a terminat catastrofal acest Turneu Final unde obiectivul sau era o clasare pe locurile 1-5, venind acasa cu locul 8 in traista, unul dintre cele mai slabe din ultimii ani. La Bucuresti, antrenorul Radu Voina este pus la zid si scos drept principal tap ispasitor pentru acest rezultat. Multi uita insa ca in urma cu o luna acelasi Radu Voina era adulat si considerat un tehnician exceptional dupa ce, in Liga Campionilor la handbal feminin, Oltchim Rm. Valcea invinsese cu 31-27 pe Zvezda Zvenigorod, nimeni alta decat echipa antrenata de… actualul erou, campionul mondial Evgheni Trefilov, formatie din componenta careia faceau parte nu mai putin de sase dintre jucatoarele care, ieri, au cucerit titlul suprem!

Radu Voina a urmarit finala la televizor, acasa, cu regretul ca nu echipa sa se afla pe teren. "Rusia a castigat pe merit, a dominat inca din start si era favorita. Pentru Franta este o mare performanta ca a ajuns in finala, dupa ce a inceput cu doua infrangeri la mondiale. Nu a fost usor sa privesc cele doua finale, dar asta e sportul si viata. Nu am citit ce se scrie in ultimele zile despre echipa nationala a Romaniei, dar, personal, nu iau in considerare varianta unei demisii. Nu am fost informat oficial ca ar fi programata vreo sedinta a Comisiei Tehnice si nu stiu daca mai este timp", a spus Voina.

Cel care inaintase ideea unei analize in Comisia Tehnica fusese presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, care nu excludea posibilitatea ca Voina sa isi inainteze demisia. "Primul lucru logic este o discutie in cadrul Comisiei Tehnice, pentru ca in cadrul acesteia a fost propus si antrenorul si s-a stabilit tot ce este legat de echipa. Nu vreau sa fac nici o referire la speculatiile privind schimbarea antrenorului Radu Voina. S-ar putea sa-si inainteze demisia, asta nu decid eu si repet: imi respect principiul de a discuta intai cu toate partile", a spus Gatu.
Totusi, este greu de crezut ca FRH va avea o sedinta a Comisiei Tehnice in acest an, mai ales ca pe 28 decembrie sunt programate alegerile generale pentru stabilirea noii conduceri a forului.

» Rusia s-a impus duminica in fata Frantei, scor 25-22 (14-11), in finala Campionatului Mondial din China si a castigat astfel medalia de aur mondiala pentru a treia oara consecutiv. Medalia de argint a revenit Frantei, in timp ce bronzul a fost adjudecat de Norvegia, care a invins Spania in finala mica, scor 31-26. Pe locul 5 s-a clasat Danemarca, iar pe 6, Coreea de Sud.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Poduri peste capul alegătorilor

Era de așteptat ca anul hiperelectoral 2024 să aducă cu el multe dintre nelipsitele dezvăluiri pe surse privind matrapazlâcurile electorale. Tendința e ca atunci...

Bugetele locale administrează o treime din finanțele publice. Reorganizarea ar putea reduce cheltuielile administrației

Deși atenția publicului se îndreaptă adesea spre bugetul de stat și bugetele de asigurări, bugetele locale gestionează anual aproape o treime din veniturile bugetului...

Guvernele Cîţu, Ciucă și Ciolacu lasă în urmă o economie în creștere, dar o datorie publică majorată considerabil

Pe parcursul ultimelor trei guvernări, PIB-ul României a crescut cu 70%, însă datoria publică a avansat cu 80%, ajungând la 876 miliarde lei, reprezentând...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU