10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre s-a sucit: nu mai vrea să vândă Cazinoul

Radu Mazăre s-a sucit: nu mai vrea să vândă Cazinoul

Edilul spune că soluţia cea mai bună este o asociere între primărie şi un investitor privat.

 

Radu Mazăre a anunţat ieri că nu mai vrea să vândă Cazinoul. “M-am sucit în privinţa Cazinoului pentru că acum câteva zile am avut o delegaţie de ruşi care reprezentau un fond foarte mare şi ruşii mi-au spus aşa: domnule, dar noi nu suntem interesaţi să cumpărăm Cazinoul, noi suntem interesaţi mai degrabă într-o asociere, pentru că vrem să avem certitudinea că municipalitatea ne va fi alături pe perioada în care noi vom face investiţia şi ulterior”, a declarat primarul. Ruşii l-au mai întrebat pe Mazăre unde se vor caza jucătorii care vor veni la Cazino.

“Am identificat şi o suprafaţă de teren, e vorba de parcarea de la Poarta 1, care are aproape două hectare, şi m-am gândit să facem un pachet în care o să evaluăm Cazinoul, o să evaluăm această parcare şi cu tot pachetul acesta vom intra într-o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor care să investească în Cazino, să-l reabiliteze în scopul de a fi folosit ca şi cazinou în continuare şi care să construiască cazare pe parcarea de la Poarta 1”, a declarat Mazăre.

Mazăre a precizat că Primăria va intra în această asociare cu valoarea clădirii şi a terenului, iar investitorul va veni cu banii. Procedura de selecţie a acestuia va fi stabilită cel mai probabil în şedinţele de consiliu local din ianuarie sau februarie. “Am discutat cu ruşii acum patru zile, acum vreo lună cu nişte americani, care doreau să-l cumpere, pentru că între timp nu mă gândisem la această variantă care cred că îi încântă pe toţi. Poate să vină şi român, poate să vină şi turc, poate să vină oricine”, a conchis primarul.  

ARD a cerut referendum

Conducerea ARD Constanţa a cerut public organizarea unui referendum pentru ca locuitorii oraşului să hotărască soarta Cazinoului. Ideea primarului i-a luat însă prin surprindere. Deşi iniţial consilierii PDL nu au fost de acord, după câteva runde de discuţii în şedinţa de ieri a Consiliului Local au acceptat ideea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă