10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre a fost adus în Arestul Poliţiei Capitalei

Radu Mazăre a fost adus în Arestul Poliţiei Capitalei

Radu Mazăre a fost dus, vineri seară, în arestul central Poliţiei Capitalei. El fusese încarcerat în arestul Poliției Constanța după ce a fost arestat preventiv, joi, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, informează Mediafax.

Instanţa supremă a decis definitiv, joi, ca primarul Constanţei, Radu Mazăre, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky. 

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis, astfel, contestaţia procurorilor împotriva deciziei de cercetare în libertate a primarului Constanţei din 18 martie. În acest caz a fost arestat preventiv şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, care este deja încarcerat, pe numele său fiind emis un alt mandat de arestare preventivă, într-un alt dosar.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată, vineri, de DNA Constanța într-un alt dosar, în care este cercetat pentru vânzarea unor terenuri din Mamaia la prețuri subevaluate, procurorii stabilind că în acest caz bugetul Primăriei Constanța a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă