13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRadu Berceanu a facut prima demitere: directorul Aeroportului Baneasa

Radu Berceanu a facut prima demitere: directorul Aeroportului Baneasa

Prima demitere pe care a facut-o Radu Berceanu, proapatul ministru al Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a fost cea a directorului general al Aeroportului Baneasa, Eugen Ciocan, si, conform celor afirmate de acesta, “o sa mai schimb multe persoane, nu stiu pe cine si nu stiu cand, iar explicatia mea va fi: te-am schimbat din acelasi motiv din care ai fost pus in aceasta functie”.

Pe DN1 se lucreaza dezorganizat

“Intr-una dintre cele doua zile cat am avut la dispozitie pentru a ma familiariza cu problemele ministerului, am plecat intr-o verificare a lucrarilor care se executa pe DN 1, unde am gasit o extrema dezorganizare, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Acesta este probabil si motivul pentru care nu se respecta termenele. Antreprenorul trebuie sa-si revizuiasca organizarea pentru ca nu este normal ce se intampla acolo: unii sapa un sant pentru gaze, iar altii acopera si sapa peste el un alt sant pentru energie. Ca sa nu mai vorbim ca se termina constructia unui pasaj si se fluidizeaza traficul cateva zile, dupa care incepe un al doilea pasaj, care va da iar peste cap circulatia, si in final se va construi un al treilea pasaj si tot asa. Cred ca normal ar fi sa se lucreze concomitent la toate pasajele, chiar daca traficul va fi greoi, macar stim ca suportam un an-doi, dupa care nu mai sunt probleme pe acel drum”.

Pe A2 nu munceste nimeni

Situatia gasita pe A2 a fost cu totul alta: “Am fost si pe Autostrada Soarelui, dar acolo nu era nici o dezorganizare pentru ca nu se lucra nimic, ce-i drept fiind weekend. Dupa cum se prezinta situatia, am mari semne de intrebare in ceea ce priveste termenul de predare a celor 37 km pe doua benzi intre Drajna-Fetesti si care ar fi trebuit dati in circulatie pe 30 iunie”. Contractul a inceput acum doi ani si are o valoare de circa 67 milioane euro. Si in privinta penalitatilor, Radu Berceanu doreste sa faca schimbari, in sensul de a le inlocui cu sume mai mari.
In ceea ce priveste alte lucrari, ministrul a facut referiri la faptul ca ieri au reinceput lucrarile la Autostrada Bechtel, la 28 de zile dupa plata banilor, salutand faptul ca firma americana ar fi putut sa le inceapa, conform contractului, dupa 45 de zile de la virament. “Voi urmari indeaproape si lucrarile de reparatii care vor incepe pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si care vor trebui terminate pana in toamna. Conform estimarilor mele, saptamana viitoare ar trebui sa se inceapa constructia organizarii de santier. In plus, nu sunt genul care sa astepte explicatii. Nu le doresc, cu atat mai mult cu cat constructorii sunt specialisti in asemenea scuze.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă