Scurta vizita a ambasadorului englez a avut un caracter informal, domnia sa interesandu-se de investitiile britanice din judet, de starea agriculturii, a turismului, dar si de rezultatele recentelor inundatii care au afectat judetul Constanta. Dupa ce viceprimarul Nemirschi a detaliat proiectele Primariei Constanta, iar prefectul Culetu programele derulate in judet, s-a subliniat ideea comuna ca „indiferent de culoarea politica, sefii administratiei locale vor lupta pentru aducerea investitorilor si rezolvarea problemelor de o maniera rapida”.
Quinton Quayle a promis ca va analiza atent proiectele Primariei municipiului Constanta referitoare la atragerea de fonduri comunitare privind proiectele refacerii zonei peninsulare si de construire a soselei de coasta care va lega zona de Mamaia.
Referindu-se la spinoasa problema a stagnarii lucrarilor la Complexul Expozitional, cei trei reprezentanti ai autoritatilor locale au promis ca vor intreprinde toate demersurile pentru atragerea investitorilor privati pentru terminarea lucrarilor, iar ambasadorul Quayle a declarat: „Nu trebuie ca aceasta constructie, pe care sper ca o veti finaliza sa fie o pedeapsa pentru Constanta”. Referitor la investitorii britanici, Excelenta sa Quinton Quayle, a declarat ca „ei vor sosi la Constanta, intrucat contractul de livrare al celor doua fregate prevede o clauza ca toate lucrarile conexe, reparatiile sau subansamblele necesare dotarii bastimentelor se vor executa in Romania”. De la Primarie, ambasadorul s-a deplasat la bordul fregatei „Regele Ferdinand”.