22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPutin speră la o "cooperare mai consistentă" cu România

Putin speră la o “cooperare mai consistentă” cu România

Preşedintele rus Vladmir Putin şi-a exprimat speranţa pentru o “cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România”, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a ambasadorilor la Moscova, conform Mediafax.

Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele „deschiderii“ către Rusia şi China

“Ne aşteptăm la o cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România. Suntem pregătiţi colaborăm pentru aprofundarea legăturilor politice, economice şi umanitare”, a declarat Putin, potrivit comunicatului publicat pe site-ului preşedinţiei ruse.

Vladimir Putin a primit, joi, scrisorile de acreditare din partea a 18 ambasadori în Rusia, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala Aleksandrov a Palatului Mare de la Kremlin.

Citeşte şi: Băsescu avertizează Uniunea Europeană în privinţa respectării Tratatelor şi a Moldovei

Printre cei 18 ambasadori s-a aflat şi cel al României, Vasile Soare, a cărui acreditare a fost semnată de preşedintele român, Traian Băsescu, la 3 septembrie.

Vasile Soare a primit în 18 iunie avizul comisiilor parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador al României la Moscova.

Soare, director în Centrala MAE la Direcţia Europa de Est şi Asia Centrală, a mai fost între 2002 şi 2008 ambasador al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă