20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPutin: Marina Rusiei trebuie să coopereze cu cea a Franţei, în lupta...

Putin: Marina Rusiei trebuie să coopereze cu cea a Franţei, în lupta cu Statul Islamic

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a ordonat, marţi, navelor sale de război să intre “în contact direct”  şi să coopereze cu navele aliaţilor francezi, în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic, informează site-ul publicaţiei Le Figaro, citat de Mediafax.

Declaraţia preşedintelui rus a venit, marţi, la o reuniune a statului major al armatei ruse pe tema operaţiunilor militare în Siria. 

“Un detaşament naval francez condus de un portavion va sosi curând în sectorul vostru. Trebuie să stabiliţi un contact direct cu francezii şi să cooperaţi cu ei ca aliaţi”, a spus Vladimir Putin.

Portavionul francez va fi deportat în partea orientală a Mării Mediterane mai devreme decât în Golful arabo-persic, pentru a ajunge mai rapid în zonă, a precizat, miercuri, o sursă militară după anunţul făcut de Hollande în privinţa plecării ambarcaţiunii pentru a participa la operaţiunile militare aeriene ale Franţei din Siria împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), care a revendicat atacurile din Paris de vineri seară.

Citeşte şi: Studiu. Numărul persoanelor ucise în atentate la nivel mondial, nivel RECORD

Portavionul Charles de Gaulle ar urma să plece joi din Franţa şi să ajungă în câteva zile în partea orientală a Mediteranei, în largul Siriei sau al Libanului, unde va staţiona o lună pentru a se alătura operaţiunilor din golful Persic, la jumătatea lunii decembrie.

În urmă cu o aproape o săptămână, Stephane Le Foll, ministrul francez al Agriculturii, anunţa că portavionul Charles de Gaulle ar urma să plece din Toulon mercuri.

“Grupul aeronaval va pleca de la Toulon în data de 18 noiembrie pentru a ajunge în golful arabo-persic la jumătatea lunii decembrie”, informa Le Foll, vinerea trecută, înainte de atacurile teroriste din Paris, la o întâlnire a consiliului de miniştri privind intervenţia forţelor militare franceze în Siria.

Citeşte şi: Care sunt țările cele mai ACTIVE, alături de FRANȚA, împotriva grupării Stat Islamic. Unde ar putea lovi TERORIȘTII

Portavionul Charles de Gaulle are 26 de avioane de vânătoare la bord – 18 avioane de vânătoare Rafale şi opt Super Etendard – va creşte considerabil capacitatea forţelor aeriene franceze în regiune, reducând timpul de zbor pentru raportarea misiunilor realizate în prezent în regiunea golfului.

Cele mai citite

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă