31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPutin a încălcat deja acordul cu Trump privind Siria

Putin a încălcat deja acordul cu Trump privind Siria

Încetarea focului în sud-vestul Siriei, singurul punct asupra căruia s-au înțeles Donald Trump și Vladimir Putin în întâlnirea de două ore și 16 minute de la Hamburg, este doar un răgaz de repoziționare a armatelor implicate în conflict.

O delegație de ofițeri ruși s-au întâlnit în secret, într-o suburbie din Beirut, cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, pentru a trimite un mesaj de la Kremlin, anume că în curând organizația teroristă va avea un rol mai important în conflictul sirian, tot de partea regimului Assad, anunță surse israeliene. Putin a promis Israelului în nenumărate rânduri că nu va permite înarmarea teroriștilor Hezbollah și nu le va permite să se poziționeze în apropierea Israelului, dar de fiecare dată și-a încălcat promisiunile. Drept pentru care Israelul a anunțat deja că își rezervă dreptul de a acționa oricând, fără atenționare, în apărarea securității sale.  

Luni, în prima zi de încetare a focului în sud-vestul Siriei, conform înțelegerii Trump-Putin, în timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, declara că Moscova vrea să extindă „zona de siguranță”,  Divizia 5 Blindate a lui Assad și milițiile Hezbollah au lansat o ofensivă generală împotriva rebelilor în provincia al-Suweida, parte din „armistițiu”, cucerind 11 localități și orașe în apropierea granițelor cu Iordania și Israel. Exact ce se angajase Putin că nu va permite! Rebelii aparțineau unităților kurde instruite și înarmate de SUA și Iordania. Assad a motivat prin faptul că nu au fost stabilite linii de demarcație ale zonei de siguranță, iar țintele erau „teroriste”.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă