13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPunctul din Ungaria este unul imens în economia calificării

Punctul din Ungaria este unul imens în economia calificării

Fostul internaţional Ilie Dumitrescu a declarat că pentru naţionala României punctul obţinul în meciul de vineri cu Ungaria, scor 2-2, este unul “imens în economia calificării” la Cupa Mondială din 2014. ”Trebuie să acceptăm că punctul din Ungaria este unul imens în economia calificării. Victor Piţurcă are timp să analizeze şi să regleze tot ceea ce nu a mers bine vineri seară. Au fost multe greşeli în apărare, în axul central şi cu siguranţă Piţurcă va rezolva şi aceste probleme şi vom avea o prestaţie foarte bună cu Olanda. Eu cred în exprimarea pe care am văzut-o la Istanbul, cu Turcia. Cu siguranţă suntem favoriţi în faţa Ungariei după acest meci, este un punct important”, a spus Dumitrescu, care a fost prezent, sâmbătă seară, la Constanţa, la lansarea oficială a primului pub H10 Sport Lounge, local condus de Gheorghe Hagi.

Hagi a declarat, la rândul său, că îşi doreşte ca Adrian Mutu, care l-a egalat în clasamentul celor mai buni marcatori ai echipei naţionale, să înscrie şi în partida de marţi, cu Olanda. “Deocamdată Mutu nu m-a depăşit la numărul golurilor marcate pentru echipa naţională. Mai are unu şi apoi poate să dea o masă. Sau o dau eu aici, mai puţin contează acest lucru. Să dea Domnul să marcheze el cu Olanda. De asta sunt recordurile, să fie depăşite, şi este bine că sunt astfel de jucători care pot reuşi acest lucru. Şi eu am reuşit la rândul meu, sper ca apoi să vină altcineva din urmă şi să reuşească şi mai mult”, a precizat fostul internaţional.

Gheorghe Hagi a mai spus că speră ca în viitor lumea să poată vorbi că la echipa naţională au ajuns foarte mulţi jucători din cadrul Academiei Hagi. “Dacă va fi şi Ianis printre ei, aş fi foarte bucuros. Are talent, dar rămâne să muncească foarte mult, să fie ambiţios pentru că ambiţia şi sacrificiul sunt cele care fac diferenţa. În timp poate apărea o nouă generaţie aşa cum a fost cea din 1994. La Academie avem deja 30 de jucători în circuitul echipelor naţionale, iar dintre aceştia cred că 10 vor ajunge foarte buni şi vor face faţă la nivelul cel mai înalt, adică să participe la campionatele europene şi mondiale“, a adăugat el.

Valeriu Zgonea cere demisia lui Piţurcă

„Repriza a doua a meciului a fost cea mai proastă, nu am văzut aşa ceva niciodată, noroc că Dumnezeu a fost de data aceasta român. Poate vorbeşte cineva cu Mircea Sandu să-l schimbe pe consăteanul meu Victor Piţurcă de la naţionala României”, a afirmat Zgonea. România a remizat la Budapesta, 2-2 cu Ungaria, golul egalării venind în minutul 90+2, autor Chipciu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă