22.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecial"Puci" esuat pentru schimbarea viceprimarului din Sannicolau Mare

„Puci” esuat pentru schimbarea viceprimarului din Sannicolau Mare

Controversatul primar din orasul timisean Sannicolau Mare, Iosif Oncu (PSD), iese din nou la atac, de la inceput de an. De data aceasta, el a demarat o actiune de schimbare a viceprimarului democrat al localitatii, Danut Groza. Acesta din urma a primit, zilele trecute, o convocare pentru sedinta extraordinara de Consiliu Local, intalnire care ar fi trebuit sa aiba loc joi, iar pe ordinea de zi era un singur subiect: schimbarea sa din functie.
Pregatit sa se apere, Groza s-a prezentat la Primarie, dar a aflat ca sedinta a fost suspendata, pe motiv ca era prea apropiata de intrunirea plenului ordinar, care are loc luni. „Plenul CL a fost convocat de primarul Iosif Oncu, dar nu s-a mai intrunit pentru ca nu a reusit sa stranga destule voturi ca sa ma schimbe”, a declarat viceprimarul. Acesta a mai spus ca este atent la toate miscarile opozantului sau, pentru ca stie ca i se pregateste ceva.
Danut Groza a ocupat postul de primar al orasului Sannicolau Mare dupa ce prefectul Ovidiu Draganescu l-a destituit din functie, la mijlocul lunii octombrie, pe Iosif Oncu, pe motiv de incompatibilitate. In scriptele de la Oficiul Registrului Comertului, social-democratul era in acelasi timp si primar si persoana fizica autorizata, ce presta activitati agricole.
Primaria a fost controlata in mai multe randuri de catre institutiile specializate, care au gasit destule nereguli in activitatea lui Oncu. Acesta a sustinut, insa, ca toate atacurile impotriva sa sunt abuzuri de ordin politic, idee sustinuta si de presedintele filialei Timis a PSD, senatorul Ilie Sarbu.
Decizia de suspendare a fost anulata de Curtea de Apel Timisoara, care l-a repus in functie pe Oncu pana la judecarea unui alt proces pe care acesta il are cu prefectul. Si Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor, condusa de Valer Dorneanu (PSD), i-a dat castig de cauza tot lui Oncu.
Disensiunile dintre primar, viceprimar si o parte dintre consilierii locali au blocat de mai multe ori proiecte importante pentru oras.

Cele mai citite

โ€žTotul indicฤƒ faptul cฤƒ nu se simte bine!โ€ Verdictul unui neurochirurg รฎn cazul Michael Schumacher!

Un neurochirurg renumit demonteazฤƒ speculaศ›iile privind prezenศ›a lui Michael Schumacher la nunta fiicei sale. Recent, mai multe publicaศ›ii internaศ›ionale au relatat cฤƒ fostul campion de...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Integritatea รฎn achiziศ›ii publice sub lupฤƒ: ANI emite 13 avertismente

Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Integritate a verificat ศ™i 28% dintre contractele finanศ›ate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, รฎn perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ