26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPST:“Hitler l-ar fi pus pe un poster.” Breivik şi-a făcut operaţii estetice...

PST:“Hitler l-ar fi pus pe un poster.” Breivik şi-a făcut operaţii estetice pentru a arăta ca un arian

Extremistul care a ucis 77 de persoane în cele două atacuri din Norvegia, a trecut printr-o operaţie estetică ca să arate ca un arian, potrivit unui oficial al serviciului de informaţii norvegian(PST), relatează Daily Mail.

Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, are o constituţie solidă, păr blond şi ochi albaştri, trăsături care sunt puternic asociate rasei ariene. Prea bine manifestate la acesta, ca să fie 100% naturale, sunt de părere autorităţile.

Janne Kristiansen, şeful serviciului de informaţii norvegian, susţine că trăsăturile atacatorului nu sunt moştenite de la natură pentru că, spune aceasta, nu poţi întâlni această fizionomie atât de bine conturată în Norvegia.

Hitler l-ar fi pus pe un poster. Are figura clasică, perfectă de arian. Cel mai probabil a trecut printr-o operaţie estetică”, a adăugat Kristiansen într-un interviu acordat The Sunday Times, citat de Daily Mail.

Declaraţia este susţinută şi de amintirile unui fost coleg de şcoală al lui Breivik, potrivit căruia cu 10 ani în urmă pe vremea când frecventa un grup de oameni obsedaţi de aspectul lor fizic, teroristul se lăuda că ar fi trecut printr-o operaţie estetică.

“Îmi aduc aminte că eram la o petrecere şi mi-a spus că şi-a operat nasul şi bărbia la un cabinet de chirurgie estetică din Statele Unite,” a declarat fostul coleg pentru Sunday Telegraph.

Cumpărăturile “explozive” au fost făcute pe eBay

Dezvăluirea vine în acelaşi timp cu relevarea faptului că Breivik avea foarte multe legături în Marea Britanie, având în vedere că o mare parte din echipamentele pe care le-a folosit pentru a crea bombele provin din Anglia.

O investigaţie condusă asupra modului de achiziţionare a materialelor folosite de Breivik în cele două atentate a scos la iveală faptul că s-a folosit de site-ul eBay pentru a cumpăra echipamente şi compuşi din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie.

Sub pseudonimul “andersbrei”, Breivik a cumpărat jumătate de kilogram de sulf de la un furnizor din nordul Londrei, iar costumul special pe care l-a purtat în timpul construirii bombelor a fost achiziţionat de la un englez stabilit în Statele Unite.

Furnizorul care i-a vândut sulf lui Breivik, Andrew Christou, a declarat – citat de Daily Mail – că în momentul în care şi-a dat seama de implicarea sa – în necunoştinţă de cauză – în tragedia norvegiană s-a cutremurat de groază: “şocul şi groaza pe care le-am resimţit au fost de 10 ori mai mari”

Odată arestat pentru faptele sale, Breivik a lansat câteva cerinţe speciale în închisoare: să i se dea doar anumite tipuri de carne şi, pentru că i s-a refuzat dreptul de a purta o uniformă militară, nu a acceptat să poarte altceva cu excepţia unei salopete roşii Lacoste în timpul apariţiilor publice.

Manuscrisul lui Breivik, un nou Cod al lui DaVinci?

Autorităţile din Norvegia studiază amănunţit manifestul de 1.500 de pagini redactat de Anders Breivik, manifest publicat online înaintea atacurilor de la finele săptămânii precedente din Oslo şi Utoya. Oficialii se aşteaptă la un manuscris criptat, pentru că lui Breivik îi place să păstreze aura de mister asupra acţiunilor sale.

Îşi doreşte ca acest manifest să fie un fel de roman în genul Codului lui DaVinci. A creat un întreg mister şi cât timp acest mister rămâne neelucidat va păstra viu interesul public,” spune o sursă reporterilor Daily Mail.

S-au clarificat, de asemenea, şi legăturile lui Breivik cu gruparea britanică de extremă dreapta “Liga Apărării Engleze” în momentul în care s-a descoperit că acesta era membru al unei ramificaţii al acestei organizaţii în Norvegia.

Lena Andreassen, fost lider al ramurii norvegiene a Ligii Apărării Engleze, a confirmat că Breivik a fost membru al grupului, dar că a fost dat afară “din cauza convingerilor sale extremiste prea puternice.”

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă