13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPSD, intre mesteri si unelte

PSD, intre mesteri si unelte

Incercarea perechii Geoana – Vanghelie de a implica organizatiile locale (de preferinta din Transilvania) in lupta lor cu "Grupul de la Cluj" a ramas fara rezultat vizibil. Nici macar Hrebenciuc, personajul insarcinat de data asta cu "dirty work" nu a putut convinge vreun lider judetean santajabil in partid sau mai sarac cu duhul sa isi asume solicitarea de eliminare din partid a lui Dancu, Rus (de la Cluj) sau Ponta. Dupa o metoda stalinista patentata, Vanghelie si Geoana mizau pe o scrisoare "de jos", de la organizatiile judetene, care sa infiereze sanatos comportamentul necorespunzator al tovarasiei de la Cluj si sa constituie un pretext pentru reactia organizatiei centrale, care, nu-i asa (?), ce ar fi putut face decat sa urmeze recomandarile venite "din teritoriu"?
Sarcina a fost trasata organizatiei din Alba, mai exact lui Ioan Rus, in conditiile in care bucurestenii cunosteau sensibilitatile dintre acesta si tizul sau mult mai cunoscut de la Cluj. Numai ca, vulpe batrana, Ioan Rus de Alba a sesizat pericolul si a zis pas. Nu a refuzat sarcina, dar nici nu a dus-o la bun sfarsit. In opinia sa, pe de o parte, Dancu si Ponta "nu trebuiau sa iasa public" , dar pe de alta a spus ca "nu este de acord cu masuri radicale de genul celor exprimate de Vanghelie". si capra, si varza.
Ioan Rus de Alba nu mai vrea sa il supere pe Ioan Rus de Cluj, doar ca sa il ajute pe Geoana de Bucuresti. Nu vrea sa fie o unealta, mai ales ca nici respectivii nu sunt mesteri prea buni.
Nici unul nu l-au ajutat atunci cand a avut nevoie de un sprijin in micile lui razboaie locale. Ba mai mult, i-au dat cate un branci cand a fost cazul.
Asa ca varianta a cazut, cel putin deocamdata, iar conflictul a fost pus "la congelator", vorba lui Ioan Rus de Cluj. Doar declarativ, pentru ca faliile dintre cele doua tabere sunt tot mai adanci si tin de diferente ireconciliabile de opinii si nepotriviri de caracter.
Ioan Rus e pragmatic si stie ce vrea, dar il are ca sef de partid pe Geoana, care nu are nici una din cele doua calitati. Vasile Dancu e cultivat, inteligent, cu usi deschise pe la Bruxelles (unde este euro-parlamentar), dar poate fi oricand scuipat smechereste de Vanghelie la vreo sedinta de partid in vazul organizatiei care este de fata.
Cam astea sunt si diferentele intre PSD provincial si PSD capital. Intre grupul de la Cluj si grupul de la Sectorul cinci, doua clisee cu statut de "branduri".

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă