18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPSD a obținut funcția de prefect al județului Mureș

PSD a obținut funcția de prefect al județului Mureș

~~Vasile-Liviu Oprea, în vârstă de 46 de ani, care a ocupat până atunci funcția de director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, a fost învestit subprefect al județului Mureș în data de 25 aprilie, îndeplinind atribuții de prefect până la numirea sa în funcție, după eliberarea din funcție a prefectului Corneliu Grosu, care a atins vârsta pensionării, și a subprefectului Manuel Butiulcă, care era susținut de PNL.

Nagy Zsigmond, în vârstă de 56 de ani, este secretarul Primăriei Miercurea Nirajului, a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu și are un masterat în administrație publică.

Atât politicieni ai UDMR, cât și ai PSD au arătat în repetate rânduri că funcția de prefect al județului Mureș ar fi fost obținută de Uniune în urma negocierii acordului de participare la guvernare cu PSD.

Președintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, anunța în data de 5 martie că, în urma negocierilor avute cu PSD pentru intrarea la guvernare, Uniunea a obținut dreptul de a nominaliza un prefect într-unul din cele trei județe din secuime, respectiv Covasna, Harghita și Mureș, și a optat pentru Mureș.

'Așa am considerat că este corect și solidar', a spus Antal Arpad, care a menționat că UDMR nu este interesată de funcțiile de subprefecți din județele Covasna și Harghita, pe care le-ar fi putut obține în urma ieșirii PNL de la guvernare.

În aceeași zi, președintele PSD Mureș, deputatul Vasile Gliga, a declarat pentru AGERPRES, că se luptă în continuare pentru ca UDMR să nu obțină funcția de prefect al județului, el adăugând că cei care ar lua o astfel de decizie și-ar asuma anumite riscuri politice.

'Nu am fost de acord cu acest lucru nici înainte de a se forma coaliția, mă lupt înainte, pe cât se poate, să nu fie prefect maghiar la Târgu Mureș. E un subiect foarte sensibil și delicat și trebuie să analizeze toți cei care iau decizii la nivelul cel mai înalt care sunt riscurile pe care și le asumă politic. Mă lupt mai departe și sper să nu fie prefect maghiar la Mureș. Ei (UDMR, n.r.) pot să declare ce vor, liderii noștri nu ne-au informat despre așa ceva. Știu că au discutat înainte de semnarea protocolului', a afirmat Vasile Gliga.

 

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă