12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialProxeneti romani condamnati la Lyon

Proxeneti romani condamnati la Lyon

Seful unei bande de proxeneti romani a fost condamnat vineri la 8 ani de inchisoare si 300.000 de euro amenda de catre justitia franceza, care a pronuntat de asemenea pedepse de la doua luni la sase ani inchisoare impotriva altor 12 acuzati, relateaza AFP, preluata de Rompres.

Principalului condamnat i s-a impus de asemenea interdictia definitiva de a parasi teritoriul national.

Asistentul sau cel mai apropiat, supranumit de prostituate 'maniacul cu cutitul' pentru violenta sa extrema, a primit 6 ani de inchisoare si 100.000 de euro amenda.

Alti 11 acuzati, intre care patru femei, au fost condamnati la pedepse de la doua luni la patru ani inchisoare, plus interdictia de a vizita Franta si cateva mii de euro amenda de tribunalul din Lyon /centru-est/.

In total, 50 de tinere romance, intre care si minore, au cazut in capcana retelei formate exclusiv din romani. Proxenetii le-au promis ca se vor angaja ca dansatoare la discoteca, pentru a le trimite sa faca trotuarul la Lyon, in primavara lui 2005.

Tinerelor li s-au confiscat imediat pasapoartele, iar daca nu se supuneau erau amenintate. "Cand se vorbeste de taierea tendoanelor de la picioare, amenintarea este suficienta, este vorba de violenta", a conchis presedintele Fernand Schir.

Dezvaluirea filierei a fost permisa de inculparea a 10 persoane in noiembrie 2005, la Lyon, iar, gratie intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, s-au putut emite mandate de arestare impotriva presupusilor membri ai retelei, care a castigat din aceste activitati aproape un milion de euro.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă