10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialProteste Roşia Montană: Piaţa Universităţii din Bucureşti şi centrul municipiului Cluj-Napoca, blocate...

Proteste Roşia Montană: Piaţa Universităţii din Bucureşti şi centrul municipiului Cluj-Napoca, blocate de manifestanţi

UPDATE. Manifestanţii au părăsit intersecţia de la Piaţa Universităţii, în urma solicitărilor repetate făcute de negociatorii Jandarmeriei, astfel că traficul rutier a fost reluat pe toate bulevardele. Potrivit Mediafax, sunt peste 2.000 de persoane.

Peste 1.000 de manifestanţi anti-Roşia Montană au ocupat Piaţa Universităţii din Capitală.

Manifestanţii sunt flancaţi în rondul de la Universitate de trei cordoane de jandarmi, aflate la intrările pe bulevardele I. C. Brătianu, Carol şi Regina Elisabeta. În zonă se află şi mai multe dube ale Jandarmeriei.

Manifestanţii, care sunt flancaţi de jandarmi, scandează “Demisia, demisia!”.

Protestatarii au mai scandat, printre altele, “Uniţi, salvăm toată România!”, “Nu corporaţia face legislaţia” şi “Şi-au luat şpagă pentru Roşia Montană”.

—-

Traficul rutier în faţa Prefecturii Cluj, blocat, duminică seară, de protestatarii faţă de proiectul de la Roşia Montană, a fost deblocat, în urma negocierilor dintre jandarmi şi manifestanţi.

Jandarmii i-au somat pe protestatarii care au blocat traficul, duminică seară, în faţa Prefecturii Cluj să părăsească partea carosabilă, avertizând că vor folosi forţa deoarece acţiunea manifestanţilor este ilegală

Peste o mie de persoane protestează, duminică seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de proiectul de la Roşia Montană. Protestatarii au blocat  centrul oraşului.

După ce au protestat aproximativ două ore în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, manifestanţii au pornit într-un marş spre gară, scandând “Noi nu suntem o naţie de sclavi”, “S-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană” şi “Vrem natură, nu cianură”, potrivit Mediafax.ro.

Protestatarii s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte pe care scrie “Române, acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă”, “Vrem natură, nu cianură”, “Barbu, mercenarul Goldului împotriva patrimoniului”.

De asemenea, ei scadează “Fără violenţă”, “Uniţi, salvăm Roşia Montană”, “Demisia”, “Nu cedăm, nu capitulăm”, “Pungeşti-Roşia vine revoluţia”.

Unul dintre participanţii la protest a citit “proclamaţia” de la Cîmpeni, de sămbătă, şi a criticat declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la “linia roşie” care ar fi depăşită la anumite proteste.

Proteste similare au loc, duminică seară, şi la Bucureşti şi Abrud.

Câteva sute de persoane, la proteste pro şi contra proiectului de la Roşia Montană, la Abrud.

Mitingul opozanţilor proiectului minier de la Roşia Montană este autorizat până la ora 21.00.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă