25.8 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialProtest împotriva cotelor de refugiați impuse de UE, la Cluj Napoca

Protest împotriva cotelor de refugiați impuse de UE, la Cluj Napoca

Peste 200 de persoane sunt așteptate, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de protest față de cotele obligatorii de refugiați impuse de Uniunea Europeană, dar și față de construirea unei moschei în București, informează Mediafax.

Organizatorii au numit manifestarea “Miting față de islamizarea României”.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, miercuri, protestul se va desfășura pe platoul din fața Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.

“Sâmbătă, între orele 16.00 – 20.00, potrivit cererii organizatorilor, va avea loc un protest față de islamizarea României, care se va desfășura pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca. Mitingul este autorizat de Primăria Cluj-Napoca, iar organizatorii au anunțat că așteaptă la manifestare peste 200 de persoane”, au spus sursele citate.

De asemenea, organizatorii manifestării au anunțat pe rețelele de socializare că mitingul va fi unul prin care se va protesta față de cotele obligatorii de refugiați impuse de UE, dar și față de construirea unei moschei în București.

Potrivit sistemului provizoriu de cote aprobat, în 22 septembrie, de Consiliul JAI, România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia.

În judeţul Timiş, au fost amenajate două tabere pentru refugiaţi, la Moraviţa şi în localitatea Lunga. Potrivit MAI, amenajarea acestor tabere pentru refugiați în județul Timiș face parte dintr-un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns a autorităţilor române în faţa fluxului de refugiaţi înregistrat în statele din vecinătatea României.

În cele două tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi procedurile care se aplică în astfel de situaţii.

 

Cele mai citite

Starea zen a primarilor useriști

Impasibili la ceea ce se-ntâmplă în jurul lor, Nicușor Dan, Clotilde Aramand, Dominic Fritz, Allen Coliban, Lucian Viziteu se pregătesc să câștige un nou...

Ministrul de Externe al Republicii Muntenegru a mers la SNSPA

Ministrul de Externe al Republicii Muntenegru, Filip Ivanović, a făcut o vizită la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Vizita la...

Vinicius Junior, desemnat cel mai bun jucător al sezonului din Champions League

Comisia de observatori tehnici ai UEFA l-a desemnat pe fotbalistul brazilian Vinicius Junior, care a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid, drept cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă