15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPromovarea e aproape pentru CSU Neptun

Promovarea e aproape pentru CSU Neptun

CSU Neptun Constanţa a mai depăşit un obstacol în tentativa de a reveni în Liga Naţională.

Duminică dimineaţă, fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan s-au impus clar, 31-21 (15-10), în faţa uneia dintre fruntaşele Seriei A din Divizia A, ACS Şcoala 181 SPP Bucureşti.

Un adversar cu o medie de vârstă la nivel de juniorat, dar de bună calitate, care a venit pe litoral cu intenţa declarată de a obţine cel puţin un punct, dar care a trebuit să recunoască, la final, superioritatea gazdelor.

De altfel, constănţencele au trecut la conducere încă din startul jocului (6-3, min.8), însă primul sfert de oră a păstrat echilibrul (7-6, min.15). Apoi, pe fondul evoluţiei bune în apărare a gazdelor, cu portarul Mihaela Petrescu în bună dispoziţie de joc, oaspetele şi-au pierdut din încredere şi meciul a curs către o victorie logică şi meritată a Neptunului. Un succes ce facilitează revenirea în Liga Naţională, „universitarele” constănţene menţinând avansul de trei puncte în faţa principalei urmăritoare, CSM Unirea Slobozia (36, respectiv 33).

Teoretic, Neptunul mai are de disputat două meciuri cu factor ridicat de risc, deplasările de la Ştiinţa Bucureşti şi HM Buzău, în care au nevoie de cel puţin un punct pentru a câştiga seria şi, implicit, pentru a promova în Liga Naţională.

Următorul meci al echipei constănţene este programat pe 4 aprilie, în Sala Giuleşti din capitală, împotriva echipei Rapid CFR.

Victorie meritată

„Am obţinut o victorie foarte impor­­tantă pentru promo­vare. Jocul de astăzi a arătat că avem o echipă mai bună, dar trebuie să nu pierdem vreo jucătoare datorită accidentărilor. Avem un lot redus numeric şi încă mai avem de disputat şapte meciuri din actualul campionat“, spune Ion Crăciun, antrenorul CSU Neptun Constanţa.

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă