0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialProiecte pe bani publici, abandonate de autoritati

Proiecte pe bani publici, abandonate de autoritati

ALBA. Mai multe proiecte considerate importante la momentul la care au fost initiate de administratia locala, au fost complet abandonate de autoritatile din Alba. Unul dintre acestea este costructia unui centru de afaceri in municipiul resedinta de judet (cu hotel, restaurant, centru de conferinte).
Firma care trebuia sa gestioneze investitia, “Alba Bussines Center”, va fi lichidata pentrul motivul oficial ca nu-si poate realiza obiectul de activitate. Consilierii judeteni au hotarat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa numeasca un angajat din cadrul institutiei in Adunarea Generala a Actionarilor, mandatul acestuia constand in indeplinirea procedurilor pentru lichidarea societatii. De fapt, acesta va trebui sa recupereze cota de participare a CJ la capitatul social, in procent de 18 la suta.
Proiectul cuprindea o colaborare cu niste oameni de afaceri canadieni, care nu s-a mai finalizat insa. Terenul care, initial, fusese alocat investitiei, s-a transformat intr-o afacere imobiliara pentru autoritatile locale.
O alta investitie pe care autoritatile au neglijat-o ani la rand a fost Parcul Industrial Sebes-Alba (PISA). Dupa ce in perioada mandatului PSD s-au investit sume importante din banii publici pentru ridicarea topo si diferite documentatii, proiectul este acum declarat nerealizabil si va fi, si el, abandonat. De asemenea, parcul a avut si trei angajati (printre care un director) care au incasat impreuna, pe perioada de “functionare” a PISA, cateva sute de milioane de lei. Parcul este si la aceasta ora doar un teren viran, fara utilitati si fara investitori.
In plus, o perioada, PISA a avut sediul in acelasi spatiu cu PSD Sebes, cheltuielile cu chiria si telefonul fiind decontate pe socoteala proiectului. In “combinatia” parcului industrial au intrat mai multi actionari, printre care consiliile locale din Alba Iulia si Sebes, Consiliul Judetean si cateva firme din judet. Parcul are de achitat redevente de sute de milioane catre CL Sebes pentru un teren pe care nici macar nu l-a folosit.

Cele mai citite

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă