27.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialProiect de modificare a legislației rutiere. Șoferii trecuți de 70 de ani...

Proiect de modificare a legislației rutiere. Șoferii trecuți de 70 de ani vor face vizita medicală anual

Șoferii din România care au împlinit vârsta de 70 de ani vor avea permise de conducere cu valabilitate de numai un an, iar pentru prelungirea permisului vor face o nouă vizită medicală, menționează un proiect de lege depus la Parlament.

 În prezent, permisul de conducere auto este valabil zece ani.

Proiectul stabilește astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani, informează Digi 24.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto este valabil.

Limitarea valabilității permisului la un an este prezentată ca o garanție a siguranței atât pentru șoferul în vârstă, dar și pentru celelalte persoane din trafic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă