14.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Proiect de modificare a legislației rutiere. Șoferii trecuți de 70 de ani vor face vizita medicală anual

Șoferii din România care au împlinit vârsta de 70 de ani vor avea permise de conducere cu valabilitate de numai un an, iar pentru prelungirea permisului vor face o nouă vizită medicală, menționează un proiect de lege depus la Parlament.

 În prezent, permisul de conducere auto este valabil zece ani.

Proiectul stabilește astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani, informează Digi 24.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate care survine în intervalul celor 10 ani în care, astăzi, carnetul auto este valabil.

Limitarea valabilității permisului la un an este prezentată ca o garanție a siguranței atât pentru șoferul în vârstă, dar și pentru celelalte persoane din trafic.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă