14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialProgramul "Lapte şi corn" a fost SUSPENDAT în Prahova, după îmbolnăvirea a...

Programul “Lapte şi corn” a fost SUSPENDAT în Prahova, după îmbolnăvirea a aproape 60 de elevi

Programul "Lapte şi corn", care a început luni în unităţile de învăţământ din judeţul Prahova, va fi suspendat începând de joi, informează Mediafax.

Decizia de suspendare a fost luată de Consiliul Judeţean Prahova, după ce aproape 60 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Consiliul Judeţean este autoritatea contractantă a acestui program.

"Ca urmare a situaţiei apărute la începutul acestei săptămâni, când mai mulţi elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Prahova au fost internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, începând cu data de 26 noiembrie 2015, se sistează Programul guvernamental «Lapte şi corn», până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate de către autorităţile competente", arată un comunicat transmis, miercuri seară, de Consiliul Judeţean.

Un număr de 58 de elevi din clase diferite din municipiul Ploieşti şi din localitatea Ceraşu au ajuns la spital, luni şi marţi, după ce li s-a făcut rău la şcoală. Ei au prezentat simptome de greaţă, vărsături, ameţeli şi dureri abdominale.

Iniţial, 32 de copii de la Şcoala "Elena Doamna" din Ploieşti au ajuns la spital, luni, cu simptomele toxiinfecţiei alimentare. În aceeaşi zi, autorităţile au prelevat probe din loturile de alimente distribuite copiilor, acestea fiind duse la laborator pentru analize.

Marţi, în şcolile din judeţ a continuat distribuirea laptelui şi a cornurilor, în aceeaşi zi înregistrându-se noi cazuri de îmbolnăviri. Doi dintre copii sunt în prezent internaţi, ceilalţi primind tratament pentru acasă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă