20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPROGNOZA PE TREI LUNI: Cum va fi vremea până în septembrie

PROGNOZA PE TREI LUNI: Cum va fi vremea până în septembrie

Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, din Marea Britanie a realizat o prognoză meteo pentru următoarele trei luni, informează Realitatea.net.

Prognoza a estimat distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme, cu o durata scurtă de manifestare, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 Iulie 2013
 
Temperatură aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile centrale şi nordice unde se va apropia de normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul ţării.

Descarcă estimările meteorologice de AICI
 
 August 2013
 
Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul şi nordul ţării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, dar se vor situa sub normal în restul teritoriului.
 
 Septembrie 2013
 
 Temperatură aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţa de uşor deficit în majoritatea regiunilor.

 

Cele mai citite

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă