12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialProfesorul Năstasă-Kovacs, noul director al Muzeului de Artă

Profesorul Năstasă-Kovacs, noul director al Muzeului de Artă

Profesorul Lucian Năstasă-Kovacs de la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității Babeș-Bolyai a câștigat concursul pentru desemnarea noului director al Muzeului de Artă din Cluj. El a obținut nota 8,4, în condițiile în care contracandidatul său, Călin Stegerean, a obținut nota 8,167, potrivit ClujToday.ro.

”Principala prioritate a mandatului meu va fi să revitalizez activitatea în cadrul muzeului, în sensul conectării sale la ceea ce se petrece în lumea artistică la nivel internațional. Avem în Cluj o școală extraordinară de pictură, reprezentată de artiști precum Ghenie, care se bucură de o celebritate mondială și care trebuie invitați să expună la muzeul nostru.

De asemenea, pot să menționez obiectivul de a obține titlul de muzeu național pentru Muzeul de Artă clujean”, a spus profesorul Lucian Năstasă-Kovacs.Istoricul clujean a creat, acum câteva zile, primul Institut de Armenologie din România. De asemenea, el este și directorul Școlii Doctorale de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie-Filosofie a Universității Babeș-Bolyai. Lucian Năstasă-Kovacs se bucură de un prestigiu internațional și e unul dintre cei mai remarcabili cercetători ai istoriei minorităților din acest spațiu.  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă