24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialProfesorii din Vulturu, în pragul grevei

Profesorii din Vulturu, în pragul grevei

Cadrele didactice cer demisia directorului, pe care îl acuză că a comasat clasele şi a desfiinţat sala de sport.

 

Problemele de la şcoala din Vulturu sunt departe de a se termina. Dacă în urmă cu aproximativ o săptămână mai mulţi părinţi cereau demisia directorului instituţiei, Floricel Geodoiu, de data aceasta profesorii ameninţă că nu vor mai intra la ore până când acesta nu va fi demis.

Ei susţin că Geodoiu a fost numit pe funcţie ilegal şi că a luat decizia de unul singur ca elevii să înveţe într-un singur ciclu, de dimineaţă. În plus, dascălul a transformat sala de sport în sală de cursuri, în mijlocul căreia a postat o tablă pe care elevii să poată scrie. Mai mult decât atât, în zilele în care elevii au ore de educaţie fizică şi sport băncile sunt date la perete.

În ceea ce priveşte orarul copiilor, nici acesta nu este prea sigur. „O zi sunt chemaţi la ore de la 8.00, în alte zile de la 9.00, 10.00 sau 11.00. Părerea mea este că acest dascăl încalcă toate legile învăţământului, asta ca să nu mai amintim faptul că el figurează cu 16 ore la Liceul Teoretic Ioan Cotovu din Hârşova şi încă patru la Vulturu, lucru inadmisibil”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP), Ioana Purcărea. Ea este sigură că situaţia tensionată de la Vulturu va degenera.

„Noi am fost la faţa locului şi am văzut că oamenii sunt foarte nervoşi şi sunt decişi să-şi facă dreptate. Îi deranjează şi că nu mai primesc banii pe navetă, dar şi alte aspecte”, a precizat Purcărea, adăugând că în cursul zilei de astăzi vrea să discute despre ceea ce se întâmplă în localitatea mai sus-menţionată şi cu prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz.

Între timp însă, cei 18 profesori sunt nevoiţi să îndure tratamentele rele ale lui Geodoiu.

Spre exemplu, cadrele didactice sunt nemulţumite de modul în care s-a făcut încadrarea pe statul de plată, întrucât s-au consemnat greşeli de salarizare pentru profesorii Carmen Bîzîiac, Georgeta Stan, Siminica Boer şi alţii. O altă angajată acuză că directorul a ameninţat-o şi că el căuta de mult timp înlocuitor pentru ea.

Ameninţările se refe-reau la verificările documentelor de către ISJ, din cauza faptului că prof. Bîzîiac a înstrăinat cataloagele şi carnetele de note la primărie şi că va da socoteală inspectorului şcolar general. La rândul ei, Bîzîiac neagă că ar fi predat cataloagele la primărie.  

Cele mai citite

România ia măsuri pentru a-și proteja alegerile din 9 iunie. Formulare pe hârtie și tablete fără acces la internet

Statul român ia măsuri pentru buna desfășurare a alegerilor din anul 2024, inclusiv pentru contracararea eventualelor tentative de imixtiune din partea Rusiei, iar un...

Ministrul Muncii: Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă