16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialProfesorii au ieşit în stradă în Bistriţa

Profesorii au ieşit în stradă în Bistriţa

Peste 250 de membri ai Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI), afiliaţi FSLI, au participat, miercuri, la un miting de protest în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud în care au scandat lozinci împotriva conducerii Ministerului Educaţiei, au cerut demisia lui Daniel Funeriu, dar şi a Guvernului. Mitingul a început la ora 15.00 şi la el au participat profesori de la şcolile din Bistriţa, dar şi din judeţ, care au scandat: „Jos Guvernul!”, „Jos Băsescu!”, „Jos Funeriu!”, „Funeriu mincinos, jos, jos, jos!”.

De asemenea, cadrele didactice au afişat pancarte pe care au scris: „Salariaţii din învăţământ nu mai acceptă umilinţa!”, Funeriu, paiaţa lui Băsescu!”, „Satana, m-ai ciuruit! Cum de m-ai văzut? Sunt cu 25%!”, „Să trăiţi bine, noi ca voi şi voi ca noi!”, „Cerem respectarea legilor!”, „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul!”, potrivit www.timponline.ro.

Diplome de incompetenţă

De asemenea, cadrele didactice au afişat două diplome de (in)competenţă, una acordată preşedintelui Traian Băsescu pe care au scris: „Se acordă diplomă de merit elevului Traian Băsescu pentru distrugerea învăţământului românesc! Director: poporul român, diriginte: cadavrele didactice” şi o alta ministrului Daniel Funeriu pe care au scris: „Se acordă incompetentului Daniel Funeriu pentru neterminarea studiilor, pentru incompetenţa în conducerea Ministerului Exterminării, Coşmarului, Trădării şi Sfidării în mandatul şcolar 2009-2010 şi 2010-2011″.

Liderul UJSLI Bistriţa-Năsăud, Emil Mocian, a luat cuvântul de la microfon că profesorii nu pot rămâne indiferenţi la situaţia actuală din ţară şi la starea învăţământului.

„Ne manifestăm nemulţumirea faţă de faptul că învăţământul e în cădere liberă. Funeriu nu e unul dintre noi, el a făcut studii în străinătate şi face experienţe pe învăţământul românesc. Tineretul pe care noi îl pregătim nu are niciun viitor. Funeriu stă ascuns într-un turn de fildeş. A venit vremea să ieşim în stradă, mămăliga explodează”, a declarat Mocian.

La mitingul UJSLI s-au alăturat şi 15 membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere, dar şi un elev de clasa a VI-a care a scris pe o pancartă că vrea ore mai puţine. „Sunt elev în clasa a VI-a la o şcoală din Bistriţa şi zilnic am şapte ore. Vreau să fie cel mult cinci”, a declarat elevul Andrei Nichifor.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Un soldat american este în detenție de joi în Rusia

Un soldat american este închis de joi în Rusia, unde este acuzat de "infracţiune penală", a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a US...
Ultima oră
Pe aceeași temă