19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialProcurorul Santion se intoarce

Procurorul Santion se intoarce

Procurorul Marian Santion se va intoarce la Ministerul Internelor incepand cu data de 7 mai. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, ieri, cererea de detasare a lui Santion de la DIICOT inapoi la Interne. Santion va fi detasat la MIRA pentru o perioada de trei ani. "Voi ocupa in cadrul ministerului o functie de consilier, o functie tehnica. Consider ca experienta acumulata timp de doi ani in fruntea Directiei Generale Anticoruptie (DGA) ma recomanda pentru aceasta functie. Doresc sa sprijin conducerea ministerului pentru a aplica strategia de combatere si prevenire a coruptiei", a declarat Marian Santion.
Votul Sectiei pentru procurori a CSM a venit ca urmare a cererii formulate de minister in acest sens.
La inceputul lunii martie, Marian Santion demisiona din functia de sef al DGA. Motivele invocate la data respectiva reclamau presiuni venite din partea unor oficiali din minister care se simteau vizati de anchetele DGA. Santion l-a acuzat pe fostul ministru Vasile Blaga ca ar fi intervenit in favoarea unor chestori cercetati de directie. "Acuzatiile neinsotite de probe constituie calomnii", a replicat Blaga, care a anuntat ca-l va da in judecata pe Santion, daca acesta nu va prezenta dovezile solicitate.
Tot ieri, CSM a respins cu majoritate de voturi candidatura procurorului Sanda Mates pentru functia de sef al Serviciului de inspectie judiciara pentru procurori. Candidatura procurorului de la Brasov a fost respinsa chiar daca nu avea contracandidat. In prezent functia este ocupata prin delegare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă