18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialProcurorul Francois Mollins face publică cronologia atacurilor din Paris

Procurorul Francois Mollins face publică cronologia atacurilor din Paris

Procurorul francez Francois Molins a făcut publică, sâmbătă, coronologia atacurilor din Paris, soldate cu 129 de morți și 352 de răniți, dintre care 99 sunt în stare critică, informează site-ul agenției Reuters.

Vineri seara, au avut loc o serie de atacuri teroriste, revendicate de gruparea Statul Islamic, în câteva restaurante, o sală de concert și un stadion din Paris.

21.20 – Un terorist a declanșat materialul exploziv pe care îl purta, în apropierea uneia dintre intrările stadionului Stade de France, din cartierul nordic al Parisului, Saint-Denis. Pe stadion se desfășura un meci amical între naționala Franței și cea a Germaniei, iar printre invitați se aflau președintele francez Francois Hollande și ministrul de Externe german. Teroristul a fost ucis în explozie, la fel ca și o altă persoană, care era în trecere, prin zonă.

21.25 – În arondismentul 10 din paris, la intersecția străzilor Bichat și Alibert, un bărbat a împușcat clienții de la terasa barului “Le Carillon”, cât și mai multe persoane care se aflau în restaurantul “Petit Cambodge”. Atacul a fost soldat cu 15morți, iar alte 10 persoane au fost rănite grav.

Citește și: LIVE UPDATE. Franța, lovită de Statul Islamic. Bilanțul provizoriu: 129 de morți, între care și doi ROMÂNI. Teroriștii, amenințări pentru francezi

21.30 – În fața stadionului din Paris, un al doilea atentator a detonat o bombă, într-un atac sinucigaș.

21.32 – Un bărbat înarmat a deschis focul în fața barului “A La Bonne Biere”, la intersecția străzilor Fontaine au Roi și Faubourg du Temple, în arondismentul 11 din Paris și a ucis cinci persoane, alte opt fiind rănite. 

21.36 – Un brăbat înarmat a ucis 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului “La Belle Equipe”, în apropierea Charonne. Alte nouă persoane au fost rănite grav.

În jurul orei 21.40 – Un terorist a declanșat o bombă în restaurantul “Le Comptoir Voltaire” de pe bulevardul Voltaire, tot în districtul 11. Teroristul a murit, iar o persoană a fost rănită grav. 

21.40 – O mașină a oprit în apropierea sălii de concert Bataclan concert hall. Mai mulți bărbați înarmați au intrat în sală, în timpul unui concert al unei formații rock și a deschis, la întâmplare, focul de arme, asupra spectatorilor. 89 de persoane și-au pierdut viața, iar multe altele au fost rănite. Atacatorii au făcut referiri la Siria și la Irak. 

21.53 – Un al treilea atac sinucigaș a avut loc în apropierea Stade de France.

Citește și: Cine sunt teroriștii care s-au aruncat în aer la Paris

00.20 – Forțele de securitate franceze au luat cu asalt sala de concert Bataclan, pentru a salva persoanele ținute captive de teroriști. Trei dintre teroriști au murit, unul a fost ucis de poliție, iar ceilalți doi s-au sinucis, detonând materialul exploziv pe care îl aveau asupra lor. 

Citește și: Atentatele din Paris. VIDEO. Mărturia unui jurnalist Le Monde, împușcat când îi ajuta pe răniții de la concert

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă