5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialProcurorii ar putea iesi de sub incidenta Ordonantei 233/2008

Procurorii ar putea iesi de sub incidenta Ordonantei 233/2008

» Doi reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prezenti ieri la sedinta de bilant a Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, au declarat ca au primit asigurari de la procurorul general ca si in acest an vor fi angajati magistrati, in ciuda masurilor luate de actualul Guvern, care a decis blocarea posturilor libere in institutiile publice pana la sfarsitul lui 2009.

Magistratii Cristian Deliorga si Nicolae Dan Chiujdea, reprezentanti ai CSM, au sustinut la Botosani ca procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a asigurat ca s-au facut demersurile necesare astfel incat Ministerul Public sa nu fie afectat de decizia Guvernului de a bloca angajarile in sistemul bugetar in acest an. "Noi am solicitat Ministerului Public sa faca demersurile necesare astfel incat sa nu fim afectati de hotararea de blocare a angajarilor in sistemul bugetar deoarece si asa activitatea noastra se desfasoara in cele mai multe cazuri cu o lipsa acuta de procurori, fiind departe de ocuparea integrala a organigramelor", a declarat Cristian Deliorga.

Totodata, acesta s-a declarat multumit de activitatea parchetelor din judetul Botosani, avand in vedere faptul ca acestea lucreaza in medie cu 74% din personal.
La bilantul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani ar fi trebuit sa fie prezenta si Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei, insa aceasta a ramas la Bucuresti pentru discutiile cu privire la bugetul Ministerului Public, care au loc in aceasta perioada.
Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa tribunal, a declarat ca procurorul general si-a anulat vizitele la sedintele de bilant pana la finele saptamanii in curs.

Cele mai citite

Telefoanele recondiționate – soluția ideală pentru afacerea ta

Telefonul este unul dintre beneficiile obligatorii pe care le primesc angajații tăi. Indiferent dacă ești la conducerea unei echipe de dimensiuni mari sau, dimpotrivă,...

Cum arată invazia turcilor în România: întârzieri mari la A0

Turcii care construiesc segmente din A0 au întârziat nespus de mult. Spre comparație, constructorul român UMB a început un lot cu doi ani...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă