17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Oscar Pistorius a fost suspendat

Procesul lui Oscar Pistorius a fost suspendat

Procesul lui Oscar Pistorius va fi suspendat între week-end-ul de Paşti, care începe mâine seară în Africa de Sud, şi 5 mai, pentru a permite Parchetului să se ocupe de un alt caz, a anunţat, azi, judecătoarea Thokozile Masipa, citată de AFP.

Judecătoarea a precizat că-şi va consacra această perioadă pentru a studia dosarul audierilor care cuprinde deja 2.000 de pagini, scrie Mediafax.

"Multe dovezi sunt de natură tehnică şi avem mult de citit. Această amânare nu este foarte lungă şi nu aduce prejudicii acuzatului", a menţionat Thokozile Masipa.

Niciun verdict nu este aşteptat luna următoare, când se va încheia procesul, la 16 mai. Cele două părţi, acuzarea şi apărarea, vor trebui să prezinte în scris argumentele. Procedura în Africa de Sud prevede ca tribunalul să anunţă verdictul la câteva săptămâni după încheierea procesului.

Mai mult, avocaţii susţin că Pistorius s-a contrazis în declaraţii, că depoziţiile lui sunt contradictorii şi au lăsat o impresie negativă procurorilor de caz şi judecătorilor.

Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă