19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialProcesul dintre fiscul italian şi Maradona, reluat de la zero

Procesul dintre fiscul italian şi Maradona, reluat de la zero

Justiţia italiană a decis, joi, ca procesul împotriva fostului fotbalist Diego Maradona, care datorează fiscului italian 38 de milioane de euro, să fie reluat de la zero, în data de 12 ianuarie 2012, a anunţat avocatul argentinianului, informează AFP, potrivit Mediafax.

Avocatul Angelo Pisani a declarat că va solicita din nou suspendarea procesului.

Pisani a precizat că Maradona nu a primit, în 1988, documentele bune de la societatea Equitalia privind impozitele sale. “Altfel ar fi putut să îşi exercite drepturile şi să demonstreze că solicitarea fiscului era ilegitimă”, a explicat el.

Equitalia este societatea însărcinată cu anchetarea persoanelor care datorează bani fiscului italian, acesta din urmă neocupându-se cu recuperarea sumelor.

“În prezent, în ziua prescrierii din 1999, Equitalia îi cere în continuare lui Maradona peste 38 de milioane de euro, fără să specifice cum a ajuns la o astfel de sumă”, a menţionat avocatul fostului internaţional argentinian, care a estimat că doar 13 milioane de euro reprezintă impozitele pentru anii 1988, 1989 şi 1990, restul fiind dobânzi.

În opinia avocatului, deoarece au existat erori în procesul de recuperare, conturile ar fi putut fi lichidate.

Curtea de Casaţie l-a condamnat, în 2005, pe fostul star al formaţiei Napoli (1984-1991) să plătească 37,2 milioane de euro fiscului italian. Din această sumă, 23,5 milioane de euro reprezintă dobânzi moratorii (dobânzi socotite de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor). În timpul ultimilor ani petrecuţi în Italia, Maradona nu şi-a achitat impozitele pe venituri.

Campion mondial în 1986 cu naţionala Argentinei, Maradona a înscris 115 goluri în 259 de meciuri pentru Napoli, în perioada 1984-1991.

Cele mai citite

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă