17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialProcesiune religioasă de Rusalii, organizată la Cluj-Napoca

Procesiune religioasă de Rusalii, organizată la Cluj-Napoca

Mii de credincioși au participat, duminică seara, la o procesiune religioasă de Rusalii, în prezența a peste 100 de preoți din 40 de parohii clujene, informează Agerpres.

Procesiunea, precedată de slujba Vecerniei plecării genunchilor, s-a desfăşurat pe traseul Catedrala Metropolitană – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii – B-dul Eroilor şi înapoi în faţa Catedralei, în Piaţa Avram Iancu. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul înconjurător, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt. 

Procesiunea a fost organizată de Mitropolia Ortodoxă a Clujului în al şaselea an consecutiv, la iniţiativa arhiepiscopului şi mitropolitului Andrei Andreicuţ.  Acesta a lipsit de la evenimentul religios, fiind plecat la Sinodul Panortodox din Creta, procesiunea din acest an avându-i în frunte pe episcopii Andrei al Covasnei şi Harghitei şi Gurie al Devei şi Hunedoarei. 

Duminica Cincizecimii, cunoscută și sub numele de Rusalii, marchează pogorârea Sfântului Duh peste Apostoli. Sărbătoarea este sărbătorită, anual, la zece zile de la Înălțare sau la cincizeci de zile după Paști.

Cele mai citite

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă