15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialProcesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea în Capitală

Procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea în Capitală

O procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi organizată duminică, după ora 14.00, pe străzile Capitalei, de la sediul Nunțiaturii Apostolice, la Catedrala Sf. Iosif, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB), anunță Mediafax. 

Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la data de 22 octombrie.

După un moment de rugăciune, între orele 14.00 și 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția bd.Schitu Măgureanu cu str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu), credincioșii, călugării și călugărițele, ministranții și preoții vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif, purtând în procesiune icoana și relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea din București a fost amplasat la inițiativa Nunțiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în anul 1999, prima vizită a unui suveran pontif într-o țară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

VIDEO. Messi și compania revin și câștigă partida cu Montreal

Inter Miami, echipa unde evoluează Lionel Messi, s-a impus cu 3-2 în meciul cu Montreal, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. Seria lui Lionel...

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă