10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialProcese pentru datoriile statului

Procese pentru datoriile statului

Preşedintele Camerei de Comerţ din Timiş spune că este anormal ca mediul de afaceri să crediteze statul.

 

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT), Georgică Cornu, le sugerează oamenilor de afaceri să acţioneze statul în judecată pentru recuperarea datoriilor faţă de mediul privat. El este de părere că Justiţia le va da dreptate oamenilor de afaceri şi că în acest fel vor putea evita intrarea în insolvenţă şi falimentul.

“Anul 2011 a fost unul în care ne-am obişnuit să vorbim frumos la diverse manifestări, dar la capitolul rezultate nu putem spune acelaşi lucru. Pentru mediul de afaceri este o perioadă foarte grea; în fiecare zi intră în incapacitate de plată firme importante din Timiş şi din întreaga ţară, din cauza faptului că statul nu-şi respectă obligaţiile”, a declarat Cornu.

Preşedintele Camerei timişene de Comerţ spune că arieratele statului faţă de mediul de afaceri se cifrează, în prezent, la zeci de milioane de euro. În opinia sa, situaţia ar putea fi alta dacă legea ar fi mai aspră şi angajaţii statului care nu-şi respectă obligaţiile ar răspunde penal.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă