12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPrison Break de Transilvania

Prison Break de Transilvania

Un tânăr care a evadat săptămâna trecută de sub supravegherea paznicilor, prin folosirea cel mai vechi truc din lume – mersul la toaletă – riscă acum, după ce a fost prins, să-şi prelungească pedeapsa cu închisoarea cu un „bonus” care poate merge până la doi ani. Mihai Mărtinaş, în vârstă de 24 de ani, a primit patru ani de închisoare, în regim semideschis, pentru furt calificat. Deţinutul era încarcerat la Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara), iar în cursul zilei de joi, în timp ce se afla la cules de cartofi, la un punct de lucru din localitatea Ştei, aflată lângă oraşul Haţeg, a scăpat de sub pază.

Cum s-a petrecut totul

„Bărbatul era păzit de un gardian şi de un deţinut în sistem fără pază şi a solicitat permisiunea de a merge la toaletă, însă nu a mai revenit. Imediat, poliţiştii au activat un plan de acţiune în vederea depistării deţinutului, faţă de care s-a solicitat darea în urmărire naţională şi în consemn la frontieră”, a declarat la acel moment purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Tânărul încerca să ajungă acasă, la Sibiu

În căutarea tânărului au fost mobilizaţi, pe lângă poliţişti, inclusiv jandarmi însoţiţi de câini special antrenaţi pentru asemenea misiuni. De asemenea, semnalmentele evadatului au fost date în consemn la frontieră, iar pe raza întregului judeţ Caraş-Severin au fost organizate filtre. După trei zile de căutări la foc continuu, tânărul a fost prins, la miezul nopţii, chiar în faţa locuinţei tatălui său, din comuna Berzovia. Tânărul a declarat că a dorit să ajungă acasă, la Sibiu, însă nu a recunoscând drumul, fiindcă cea mai mare parte a distanţei până la Berzovia a parcurs-o pe jos prin pădure, a ajuns la tatăl său, în Caraş-Severin.

„Persoana privată de libertate a fost preluată de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin de o escortă formată din şapte cadre ale Penitenciarului Bârcea Mare. Bărbatul a fost depus, în cursul dimineţii, în penitenciar. El riscă o suplimentare a pedepsei cu o perioadă cuprinsă între şase luni şi doi ani de închisoare, în funcţie de concluziile anchetei derulate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care s-au autosesizat în acest caz”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, subcomisarul Gabriel Vesa.

De asemenea, conducerea Penitenciarului Bârcea Mare a dispus începerea unei anchete administrative interne, pentru a fi stabilite cauzele care au dus la producerea incidentului de la punctul de lucru unde se afla deţinutul.

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă