15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrinţul Philip a părăsit spitalul, la patru zile după ce a fost...

Prinţul Philip a părăsit spitalul, la patru zile după ce a fost operat

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 90 de ani, operat de urgenţă vineri din cauza unei artere blocate, a părăsit marţi spitalul Papworth, din apropiere de Cambridge, relatează Mediafax.

Prinţul Philip era zâmbitor, la bordul unui vehicul care urma să îl transporte la reşedinţa din Sandringham, la o distanţă de circa 80 de kilometri, unde regina Elisabeta a II-a şi ceilalţi membri ai familiei regale petrec sărbătorile de iarnă.

“Alteţa sa regală ducele de Ediburgh a părăsit spitalul Papworth în această dimineaţă. El se întoarce la Sandringham cu maşina”, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat. El “abia aşteaptă să se alăture familiei” şi a mulţumit echipei spitalului pentru “îngrijirile excelente primite în timpul şederii sale”.

Suferind de dureri în piept, ducele de Ediburgh a fost transportat cu elicopterul vineri seara la spitalul din Papworth, un centru cardiologic reputat.

Chirurgii i-au implantat un “stent”, un fel de tub inserat în arteră pentru a o dilata şi a remedia obturarea ei, o intervenţie care se practică sub anestezie locală şi care s-a desfăşurat “cu succes”, potrivit Palatului Buckingham.

Această alertă este cea mai serioasă cu care s-a confruntat ducele de Edinburgh, care este prinţ consort de aproape 60 de ani şi care se bucura până în prezent de sănătate de invidiat.

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă