25.4 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialPrintii Andrew si Edward au fost decorati

Printii Andrew si Edward au fost decorati

Printii Andrew si Edward, cei mai tineri dintre cei patru copii ai reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, au devenit cavaleri ai Ordinului Jartierei, a relatat AFP.
Ceremonia pentru ducele de York (Andrew) si contele de Wessex (Edward) a avut loc in capela St. George, de la castelul Windsor, la vest de Londra.
Acest ordin a fost creat de regele Eduard al III-lea in 1348. Andrew si Edward li se alatura in acest ordin fratelui lor, printul Charles, surorii lor, printesa Anne, si mai ales tatalui lor, printul Philip, duce de Edinburgh, fostilor premieri John Major si Margaret Thatcher.
Niciodata cei patru copii ai reginei nu au participat cu totii la ceremonia anuala a Ordinului Jartierei, organizata in mod traditional in pri-ma zi de luni dupa aniversarea oficiala a suveranului domnitor.
Cavalerii Ordinului Jartierei sunt alesi de regina, singura care decide. In mod traditional sunt alese personalitati care au lucrat pentru suveran sau au contribuit la viata politica sau sociala a tarii. Nascuta la 21 aprilie, Elisabeta a II-a si-a sarbatorit ziua sambata, ceremoniile nationale pentru aniversarea sa fiind decalate pentru conditii meteo mai favorabile.

Cele mai citite

VIDEO. Peste 25% medii sub 5 la Evaluarea Națională. HARTA pe județe

Au fost înregistrate cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională din ultimele patru sesiuni. Peste un sfert dintre candidați nu au reușit să obțină...

Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu a obținut un loc de universalitate din partea Federației Internaționale de Înot. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic şi...

Cod galben de vreme instabilă și ploi în 14 județe. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi însemnate de precipitaţii, valabilă pe parcursul acestei zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă