-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăSpecialPrins în flagrant: Un polițist din București a primit mită 36.500 euro

Prins în flagrant: Un polițist din București a primit mită 36.500 euro

Procurorii DNA au prins în flagrant un polițist din București după ce acesta a primit mită 36.500 euro de la un dezvoltator imobiliar. Ofițerul de poliție îi ceruse suma pentru a nu-i crea probleme acestuia în ridicarea unei construcții.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut pe Marian Daniel Popa, inspector în cadrul Secția 26 Poliție din Bucureşti, pentru şantaj, potrivit Mediafax.

Potrivit ordonanţei anchetatorilor, în perioada iulie – octombrie, Marian Daniel Popa ar fi a constrâns un dezvoltator imobiliar (denunţător în cauză) să îi dea, fie un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcţie în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, fie o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcţie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 de euro, ameninţându-l că în caz contrar va face demersuri la instituţiile abilitate ale statului care ar putea duce fie la împiedicarea finalizării construcţiei, fie la imposibilitatea vânzării apartamentelor.

Ulterior, Popa s-ar fi înţeles cu omul de afaceri ca acesta să-i dea 36.500 de euro, bani în schimbul cărora, poliţistul urma să renunţe la sesizarea instituțiilor abilitate să se pronunțe cu privire la legalitatea imobilului respectiv.

„La data de 16 octombrie 2015, în biroul denunțătorului s-a prezentat inculpatul Popa Marian Daniel unde a primit suma de 36.500 euro, acțiune urmată de semnarea unui înscris sub semnătură privată intitulat “contract de despăgubire”, încheiat pentru a da o aparență de legalitate, moment în care s-a procedat la constarea infracțiunii flagrante”, susţin anchetatorii.

Ofiţerul de poliţie va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestarea preventivă.

Cele mai citite

Europa emergentă

Doar o țară cu puțini turiști poate decide dacă închide granițele fără a avea un impact uriaș asupra economiei sale. Dar, Turkmenistanul nu a fost...

Unirea Mică celebrată de Muzeul Național de Istorie a României printr-o expoziție specială

Unirea Mică este celebrată de Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) printr-o expoziție specială, în care va fi prezentată publicului o remarcabilă operă...

Bucureștiul paralizat de un AVC politic

Ieri, în timp ce sindicaliștii de la Societatea de Transport București declanșau greva generală, oprind aproape toate mijloacele de transport, procurorii DNA dădeau buzna...
Ultima oră
Pe aceeași temă