8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăSpecialPrins în flagrant: Un polițist din București a primit mită 36.500 euro

Prins în flagrant: Un polițist din București a primit mită 36.500 euro

Procurorii DNA au prins în flagrant un polițist din București după ce acesta a primit mită 36.500 euro de la un dezvoltator imobiliar. Ofițerul de poliție îi ceruse suma pentru a nu-i crea probleme acestuia în ridicarea unei construcții.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au reţinut pe Marian Daniel Popa, inspector în cadrul Secția 26 Poliție din Bucureşti, pentru şantaj, potrivit Mediafax.

Potrivit ordonanţei anchetatorilor, în perioada iulie – octombrie, Marian Daniel Popa ar fi a constrâns un dezvoltator imobiliar (denunţător în cauză) să îi dea, fie un apartament cu două camere situat într-un imobil aflat în construcţie în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, fie o garsonieră dublă plus alte lucrări de construcţie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 de euro, ameninţându-l că în caz contrar va face demersuri la instituţiile abilitate ale statului care ar putea duce fie la împiedicarea finalizării construcţiei, fie la imposibilitatea vânzării apartamentelor.

Ulterior, Popa s-ar fi înţeles cu omul de afaceri ca acesta să-i dea 36.500 de euro, bani în schimbul cărora, poliţistul urma să renunţe la sesizarea instituțiilor abilitate să se pronunțe cu privire la legalitatea imobilului respectiv.

„La data de 16 octombrie 2015, în biroul denunțătorului s-a prezentat inculpatul Popa Marian Daniel unde a primit suma de 36.500 euro, acțiune urmată de semnarea unui înscris sub semnătură privată intitulat “contract de despăgubire”, încheiat pentru a da o aparență de legalitate, moment în care s-a procedat la constarea infracțiunii flagrante”, susţin anchetatorii.

Ofiţerul de poliţie va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestarea preventivă.

Cele mai citite

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...
Ultima oră
Pe aceeași temă