14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPrincipalul suspect în atacul cu cuțitul din Finlanda, soldat cu doi morți...

Principalul suspect în atacul cu cuțitul din Finlanda, soldat cu doi morți și opt răniți, este un cetățean marocan

Principalul suspect în atacul cu cuțitul care a provocat doi morți și opt răniți pe 18 august în orașul finlandez Turku (sud-vest) este un marocan născut în 1994, a anunțat duminică poliția, citată de AFP, informează Agerpres.

Anchetatorii încearcă de la arestarea sa să confirme cetățenia și vârsta lui Abderrahman Mechkah, un solicitant de azil sosit în Finlanda în 2016 și care a fost și în Germania de la sfârșitul lui 2015 până la începutul lui 2016.

Potrivit Biroului național de anchetă, suspectul este chiar cetățean marocan, născut în 1994, prin urmare major. Se pare că el le dăduse informații contradictorii autorităților, spunând că nu are decât 18 ani.

Judecat pentru ''omoruri și tentativă de omor cu caracter terorist'', suspectul a fost audiat încă o dată în această săptămână și ''a acceptat să comunice cu responsabilul audierilor'', a precizat Biroul într-un comunicat.

Două finlandeze, născute în 1951 și în 1986, au fost ucise și alte opt persoane — șase femei și doi bărbați care le-au sărit în ajutor — au fost rănite.

În total, șapte persoane au fost arestate în acest dosar, inclusiv Abderrahman Mechkah, rănit de un glonte în coapsă de poliție la scurt timp după fapte. Trei dintre ele au fost puse în libertate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...
Ultima oră
Pe aceeași temă