19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPrin ochii lor

Prin ochii lor

The Norway Post
Sprijin financiar
norvegian

Norvegia va contribui cu aproximativ 1,1 miliarde de coroane norvegiene (circa 135 de milioane de euro) la dezvoltarea economica si sociala a Romaniei si Bulgariei in urmatorii doi ani, ca parte a acordului extins de cooperare cu UE, a relatat cotidianul The Norway Post. Aproximativ jumatate din fonduri vor fi acordate prin intermediul programelor de cooperare dintre Norvegia si cele doua state beneficiare. In plus, Norvegia va elimina o serie de bariere tehnice impuse comertului norvegian, care s-au dovedit dezavantajoase pentru exportatorii din aceasta tara.

Associated Press
Militarii romani din Afganistan, apreciati

Militarii romani din batalionul de infanterie 812 "soimii Carpatilor", aflati in misiune in Afganistan, sunt mai eficienti uneori decat cei americani, motiv pentru care li s-a incredintat responsabilitatea securitatii, in zona Zabul, a uneia dintre cele mai importante si periculoase sosele principale, 1, care face legatura intre capitala afgana, Kabul, si orasul-cheie din sudul tarii, Kandahar, a transmis corespondentul AP. Cuvinte de apreciere la adresa prestatiei militarilor romani a avut si comandantul trupelor americane in Zabul, maiorul Christopher Clay, care a declarat ca eficienta romanilor este superioara celei a anumitor unitati americane.

Sofiaecho
Numarul turistilor romani s-a dublat

Numarul turistilor romani care au vizitat statiunile bulgaresti s-a dublat anul trecut, ajungand la aproape 370.000 de persoane, a informat Sofiaecho.com. Numarul turistilor care au ales sa-si petreaca vacanta in tara vecina a urcat la 369.084, in crestere cu 97,04% fata de 2005, a precizat sursa citata.

Daily Express
Est-europenii
determina scaderea salariilor

Afluxul de imigranti est-europeni in Marea Britanie determina scaderea salariilor si ii impiedica pe britanici sa-si gaseasca un loc de munca, a relatat Daily Express cu referire la lordul Turner, presedintele comisiei parlamentare pentru revizuirea pensiilor si seful comisiei pentru stabilirea salariului minim pe economie. Acesta subliniase cu ocazia unui seminar consecintele imigratiei est-europene asupra pietei muncii britanice. Potrivit lordului Turner, disponibilitatea imigrantilor de a munci la negru in schimbul unor sume inferioare salariului minim pe economie duce la scaderea salariilor muncitorilor slab platiti, ceea ce reduce si sansele de a-i convinge pe somerii necalificati sa-si caute un nou loc de munca. Conform ziarului britanic, temerile exprimate de lordul Turner par impartasite de oficialii din cadrul Ministerului Muncii si Pensiilor, desi statisticile Guvernului nu au stabilit inca o legatura intre scaderea salariilor si imigratia est-europeana. Anul trecut, inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei, acelasi Turner avertizase asupra consecintelor imigratiei in masa.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă