20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPrimul telefon roșu Trump-Putin. Kremlin: „Prezența lui Pence nu era în plan”

Primul telefon roșu Trump-Putin. Kremlin: „Prezența lui Pence nu era în plan”

Update 24.00  Vicepreședintele Mike Pence a fost prezent în Biroul Oval, în timpul convorbirii lui Donald Trump cu Vladimir Putin. Kremlinul a avut o singură remarcă referitoare la discuția dintre cei doi lideri, anume că „prezența lui Pence nu era în plan”. 

Alexei Pușcov, senator rus, fost președinte al Comitetului parlamentar pentru Relații Externe, a postat pe Twitter că „Trump și Putin au discutat un nou început în lupta împotriva ISIS, despre găsirea unei soluții pentru Siria și Ucraina!"


„Merkel are numai soluții învechite pentru Ucraina”, a subliniat Pușcov.


Donald Trump a avut prima convorbire cu președintele rus, Vladimir Putin. Nici de la Moscova, nici de la Washington nu s-a dat vreun comunicat asupra discuției. Surse din serviciile secrete spun că dialogul s-a concentrat pe Siria și pe cooperarea militară SUA-Rusia în zonă, care trebuie să înceapă cât mai repede. Donald Trump a discutat și cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, pe care l-a invitat la Casa Albă, la 10 februarie.

Preşedintele Donald Trump a interzis intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite pe termen nelimitat, ca parte a unor noi măsuri de a "menţine teroriştii islamici radicali în afara SUA".

Preşedintele american a explicat că oprirea temporară a programului de refugiaţi este necesară pentru ca agenţiile guvernamentale să aibă timp să dezvolte un sistem de control mai strict. Din milioanele de sirieni care au fugit pentru a scăpa de conflictul sângeros din țară, doar 18.000 fuseseră acceptați  în SUA după 2011. 

Nici persoanele care dețin viză de rezidență permanentă în SUA nu scapă de ordinul executiv prin care Administrația Trump interzice temporar intrarea pe teritoriul american a persoanelor ce vin din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă.

 

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Armata israeliană a început bombardamente asupra estului orașului Rafah

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar...
Ultima oră
Pe aceeași temă