12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPrimul Ford românesc va fi fabricat în 2011

Primul Ford românesc va fi fabricat în 2011

Ford va lansa anul viitor primul model fabricat în România. În 2012, fabrica din Oltenia va produce un al doilea tip de autoturism, scrie money.ro.

Primul este “o maşină mică, ce nu este în portofoliul Ford” iar al doilea este moştenitorul actualului Transit Connect. Tot în 2012, la Craiova va începe şi producţia de motoare, cu un propulsor nou, extensie a familiei ecoBoost, cu trei cilindri şi cu un consum cu 20% mai mic, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming.

Capacitatea de producţie a noii maşini de serie mică va fi de 150.000 de unităţi.

Oficialul companiei americane a spus că s-au investit deja 200 de milioane de dolari în fabrica de la Craiova, iar firma americană se va ţine de cuvânt şi va investi toate cele 675 de milioane asumate prin contractul prin care au preluat uzina românească, chiar dacă programul va fi finalizat cu întârziere.

Ford va dubla numărul salariaţilor de la Craiova. Angajările încep în 2011

În aceste condiţii, Ford va începe angajările în 2011, cu intenţia ca numărul de angajaţi să crească de la 3.500 la 7.000 salariaţi în următorii ani, au afirmat reprezentanţii grupului american.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă