19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPrimul caz de gripa la Constanta

Primul caz de gripa la Constanta

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana (D.S.P.J.) Constanta sunt in o alerta dupa ce in judet a fost inregistrat primul caz de gripa, confirmat serologic, de la debutul sezonului rece. Cazul a fost raportat Ministerului Sanatatii, persoana bolnava de gripa fiind diagnosticata in saptamana 26 ianuarie-1 februarie. Medicii spun ca locuitorii Constantei trebuie sa se protejeze pentru a se feri de gripa, conditia principala fiind pastrarea unei igiene corporale riguroase, cu spalarea mainilor tot timpul, mai ales dupa suflarea nasului si venirea in contact cu persoane bolnave. Printre celelalte recomandari sunt evitarea, pe cat posibil, a locurilor aglomerate; aerisirea incaperilor sau a birourilor cu mentinerea unei temperaturi de 18-20 grade C; evitarea vizitarii bolnavilor sau suspectilor de gripa.

 

Medicii au mai atentionat constantenii sa evite automedicatia si sa se prezinte la medicul de familie in cazul aparitiei unor simptome de gripa sau infectii respiratorii. Tot la capitolul infectii acute ale cailor respiratorii superioare, avem in ultimele zile in Constanta un total de 1.417 de cazuri, cu 60 de persoane internate si 732 de cazuri de pneumonii, cu 116 persoane internate.

» In scadere
Din analiza comparativa a datelor statistice reiese ca fata de saptamana precedenta s-a inregistrat o crestere a numarului de imbolnaviri cu 3,58%. De asemenea, fata de media ultimelor trei saptamani s-a inregistrat o crestere a numarului de imbolnaviri cu 6%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă