12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, trimis în judecată

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, trimis în judecată

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, pentru eliberarea unei autoritzații pentru o terasă. 

În același dosar, au fost trimiși în judecată Petrică Marius Ionescu, director executiv al Direcției Utilități Publice din cadrul Primăriei Sector 1, și Georgiana Constantina Derdene, șef serviciu în cadrul Serviciului Utilități Publice din cadrul Primăriei Sector 1 București.

Citește și: De ce a iscat Chiliman un scandal diplomatic pentru o autorizaţie?

În 10 decembrie 2009, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizaţie pentru extinderea cafenelei Tonka, aflată gard în gard cu Ambasada Franței. Documentul a fost semnat, deşi clădirea ambasadei franceze este totuşi monument istoric, iar instituţia abilitată să emită autorizaţii de construcţie în jurul imobilelor cu un asemenea statut nu este primăria de sector, ci Primăria Generală a Capitalei. 

Dosarul se va judeca la Judecătoria Sectorului 1 București.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă