12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Cogealac, reţinut pentru 24 de ore

Primarul din Cogealac, reţinut pentru 24 de ore

Primarul comunei Cogealac, din judeţul Constanţa, a fost reţinut, marţi seara, pentru 24 de ore. Alături de primar, alţi cinci localnici au fost reţinuţi, tot pentru 24 de ore. Potrivit Realitatea TV, cei şase au fost audiaţi de către procurori.

Cinci persoane au fost împuşcate, luni, în judeţul Constanţa, în urma unui conflict izbucnit între primăria din Cogealac şi firma care construieşte parcul eolian din zonă.

Reprezentanţii firmei de construcţii susţin că au autorizaţie pentru desfăşurarea lucrărilor din zonă, în timp ce primarul îi contrazice. Pe rolul instanţei există reclamaţii şi de o parte şi de cealaltă. Primarul a dat în judecată firma că nu a plătit amenzile pe care primăria le-a dat. La rândul ei, compania a dat instituţia publică în judecată sub pretextul că îi întârzie desfăşurarea lucrărilor.

Potrivit adjunctului şef al IPJ Constanţa, Adrian Ropotan, primarul din Cogealac, Hristu Cati, a vrut să îi scoată de pe şantier pe lucrătorii firmei de construcţii şi a fost la faţa locului însoţit de 60-70 de localnici.

Agenţii de pază ai firmei au reacţionat, însă, dur. Au tras întâi câteva focuri de armă cu gloanţe de cauciuc în aer pentru a-i speria pe oameni şi, dacă au văzut că aceştia nu pleacă, au tras câteva focuri la picioare.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă