12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPrimăria Techirghiol nu renunţă la Loto 6/49

Primăria Techirghiol nu renunţă la Loto 6/49

Administraţia locală din Techirghiol este una dintre puţinele fericite din judeţ: închide anul 2011 fără nicio datorie dar şi fără niciun împrumut care să împovăreze bugetul anilor viitori. Cel puţin aşa declară primarul oraşului, Adrian Stan, care spune că mai are şi un plus la bugetul local care-i va permite să cofinanţeze anul viitor proiectele demarate anul acesta.

Edilul-şef al Techirghiolului speră ca anul viitor să demareze lucrările în şase proiecte importante pentru comunitate: un proiect de amenajare turistică pe malul lacului, cu o nouă plajă şi amenajările de rigoare (toalete, duşuri) în valoare de trei milioane de euro, finanţat pe Planul operaţional Regional, încă trei proiecte Planul Integrat de Dezvoltare Metropolitană vizând reamenajare faleză în valoare de 2,6 milioane de lei, asfaltare a 22 de străzi, proiect de un milion de euro şi un SPA de 2 milioane de euro.

La toate acestea se adaugă şi proiectul privind amenajarea unei grădini botanice care, în sfârşit, după ani de peregrinări pe la diferite comitete, a primit acceptul pentru finanţare. „Luna aceasta am primit faptul că am fost acceptaţi la finanţare şi sperăm să semnăm contractul anul viitor”, ne-a explicat Adrian Stan, binecunoscut ca înfocat jucător la Loto. În acest context, Stan susţine că deşi Consiliul Local nu a câştigat anul acesta la Loto, vor persevera şi în 2012.

Acesta a precizat că nu a primit nicio susţinere pentru comunitate de la loterie, deşi i se promisese ceva în acest sens, poate şi din cauza faptului „că s-au schimbat directorii, cei ce promiseseră fiind înlocuiţi”.

Grădină botanică de un milion de euro

Proiectul grădinii botanice este în valoare de un milion de euro şi va consta, în linii mari, din două părţi: o parte de sere şi o parte de promenadă ce se va afla pe malul lacului, după Sanatoriul Balnear, pe o suprafaţă de 7 hectare. „Toată zona respectivă este prinsă într-un Plan Urbanistic Zonal, o parte dintre terenurile de acolo au fost vândute, sperăm să devină un cartier frumos al localităţii”, a explicat primarul.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă