36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialPrimăria Sectorului 1 a început ridicarea mașinilor abandonate pe străzi

Primăria Sectorului 1 a început ridicarea mașinilor abandonate pe străzi

Primăria Sectorului 1 a început, miercuri, ridicarea mașinilor abandonate pe străzi şi pe cele cu proprietar neidentificat. Vehiculele abandonate urmează să fie restituite proprietarului sau deţinătorului legal după ce achită o amendă de 2.000 de lei, informează Mediafax.

Autoturismele ridicate vor fi depozitate într-un spaţiu situat pe Şoseaua Odăi nr. 3-5, special amenajat în acest scop de administraţia locală. Doar maşinile abandonate şi cele declarate fără stăpân vor fi ridicate, nu şi cele parcate neregulamentar.

„Având în vedere că spaţiul de depozitare a autoturismelor abandonate aparţine Primăriei Sectorului 1, administraţia locală nu percepe nicio taxă pentru depozitarea acestora. În schimb, vehiculul abandonat va fi restituit proprietarului sau deţinătorului legal numai după ce acesta achită suma de 2000 de lei cu titlu de amendă, potrivit procedurilor instituite de Legea nr.421/2002, la care se adaugă taxa de ridicare şi transport în cuantum de 500 de lei", se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Depistarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe teritoriul Sectorului 1 intră în atribuţiile Poliţiei Locale, precizează Primăria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă