13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrimaria, poluatorul Resitei

Primaria, poluatorul Resitei

Primaria municipiului Resita va fi amendata cu o suma de 500 de milioane de lei vechi de catre Garda de Mediu, dupa ce statia de preparare a asfaltului, care apartine administratiei locale, a poluat aerul, ce a devenit irespirabil pentru locuitorii orasului. Din aceasta cauza, oamenii au fost nevoiti sa stea cu geamurile inchise ermetic.
Cei mai afectati au fost pacientii Spitalului de Bolnavi Cronici, institutie cunoscuta si sub numele de “azilul de batrani”. Fumul si praful au fost atat de inecacioase incat unora dintre varstnici li s-a facut rau, medicii trebuind sa intervina de urgenta pentru a le acorda primul ajutor.
Inspectorii Garzii de Mediu au fost alertati de mai multe zeci de telefoane ale locuitorilor. Fumul inecacios si greu s-a intins peste cartierele Lend, Marginea, Zona casa Muncitoreasca, Driglovat si a ajuns aproape de centrul orasului. Seful Garzii de Mediu, Gheorghe Pitualn, a declarat ca de aceasta data poluarea este fara precedent si a afirmat ca a cerut Primariei sa dispuna inchiderea statiei de preparare a asfaltului.
Locuitori din apropierea acestei unitati sustin ca sunt poluati sistematic de ani de zile si ca nimeni nu face nimic, iar ei sunt nevoiti sa stea cu geamurile inchise. Oamenii au fost in audienta la Primarie, la Garda de Mediu, la Agentia de Protectie a Mediului, dar nimeni nu a luat nici o masura mai radicala.
Conducerea Primariei se disculpa, sustinand ca toata aceasta situatie se datoreaza vechimii statiei si a combustibilului folosit de aceasta, iar primarul Liviu Spataru a promis ca instalatia de preparare a asfaltului va fi inlocuita cu una noua si prevazuta cu filtre. Referitor la contractul cu firma care a adus combustibilul, viceprimarul Tiberiu Padurean a afirmat ca acesta nu are certificat de calitate, asa cum prevede legea.

Cele mai citite

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă