12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPrimăria din SEBEȘ este executată SILIT de o firmă de construcţii pentru...

Primăria din SEBEȘ este executată SILIT de o firmă de construcţii pentru o datorie de 1,2 milioane de lei

Primăria municipiului Sebeş este executată silit de o firmă de construcţii pentru o datorie de peste 1,2 milioane de lei, pe conturile administraţiei locale fiind instituită procedura de poprire, informează Mediafax.

Consiliul Local Sebeș (județul Alba) este convocat, joi, pentru a dezbate această situaţie. Pe conturile Primăriei a fost instituită procedura de poprire, începând cu data de 21 octombrie.

Potrivit documentaţiei puse marți la dispoziţia consilierilor locali din Sebeş pentru şedinţa de joi, firma de construcţii SC Nichi Ardeal Construct SRL Sebeş a solicitat, printr-un executor judecătoresc, executarea silită a Primăriei Sebeş pentru o datorie în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Aceeași firmă a cerut Serviciului Municipal Sebeş al Trezoreriei instituirea măsurii popririi pe conturile municipalităţii.

Firma de construcţii invocă pentru această măsură o hotărâre definitivă, dată de Tribunalul Alba în februarie 2015, prin care instanţa obligă Primăria Sebeș să-i achite suma datorată.

Potrivit documentelor citate, între Primăria Sebeş şi SC Nichi Ardeal Construct SRL a existat un contract de asociere în participaţiune în vederea realizării în comun a unei baze sportiv-recreative în Parcul Arini – Sebeş, contract aprobat în 2006 şi executat pe parcursul următorilor patru ani.

Ulterior, între reprezentanţii administraţiei locale şi firma respectivă au apărut neînţelegeri care au dus la un proces în instanţă, în care firma a solicitat să fie despăgubită şi să i se plătească contravaloarea construcţiilor realizate în baza sportivă. Acest proces a fost câştigat, în februarie 2015, de firma de construcţii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă