12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPrimăria Blaj a cumpărat un utilaj de deszăpezire de 110.000 de...

Primăria Blaj a cumpărat un utilaj de deszăpezire de 110.000 de lei

Primăria Blajului a decis să investească 110.000 lei pentru cumpărarea unui nou utilaj multifuncţional de deszăpezire. În oraş, această activitate este realizată în regie proprie. Odată cu noua achiziţie, autorităţile locale vor miza practic pe două utilaje: o sărăriţa şi un plug.

Utilajul multifuncţional va putea fi folosit de către Serviciul Public şi în timpul sezonului cald la operaţiuni de transport pentru diferite materiale. Conform planului întocmit de angajaţii Primăriei, prioritate la deszăpezire vor avea străzile pe care sunt situate Spitalul Municipal, instituţiile de învăţământ şi publice sau platforma industrială.

Stocul de material pentru contracararea efectelor ninsorii şi ale poleiului este alcătuit din 50 de tone de sare şi 400 metri cubi de nisip. Pentru operativitate, materialele antiderapante sunt depozitate în două locuri distincte. “Pentru că anul trecut au existat mici sincope la capitolul operativitate, aşa cum am promis, vom pune lucrurile la punct. Mă bucur să spun că prin achiziţionarea acestui utilaj am rezolvat un punct nevralgic şi sper că locuitorii municipiului vor fi multumiţi de calitatea intervenţiilor pe care le vom face anul acesta odată cu căderea primelor ninsori”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă