22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPrimar acuzat ca-si regleaza conturile cu pumnii

Primar acuzat ca-si regleaza conturile cu pumnii

» Primarul PNG al comunei tulcene Smardan, Vasile Marculescu, este cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati.
» Acesta este acuzat ca organizeaza potere si isi foloseste pumnii pentru eliminarea concurentei firmei de produse lactate a sotiei sale.

In plangerea penala depusa pe numele primarului comunei tulcene Smardan, Vasile Marculescu, se spune ca acesta l-a tocat cu pumnii si l-a amenintat cu moartea pe stefanut Radu, fiul patronului de la una dintre firmele concurente, SC Hatman SRL, firma care are o fabrica de lactate la Baldovinesti, judetul Braila, si de un deceniu isi distribuie produsele cu predilectie in judetele Braila, Tulcea, Galati si Vrancea. Firma Petranei Marculescu, sotia  primarului din Smardan, a fost infiintata pe 24.04.2009. Pentru a elimina firma braileana de pe piata din Tulcea, la inceputul lunii octombrie Marculescu l-a racolat pe Dinu Calin, distribuitor la Hatman SRL, si l-a trimis sa distribuie produsele firmei sale la magazinele care faceau parte din reteaua de distributie a firmei Hatman.

 

In momentul in care fiul patronului de la firma din Braila a incercat sa reia distributia la magazinul Comrep din Cerna, judetul Tulcea, Dinu Calin i-a telefonat primarului Marculescu, iar acesta a descins la magazinul cu pricina, pentru a-si regla conturile cu concurenta. "Vasile Petrica Marculescu a inceput sa ma loveasca in cap si sa ma ameninte, spunandu-mi ca imi taie tendoanele si ma omoara daca mai vin sa distribui lactate pe ruta Smardan-Tulcea si in general in judetul Tulcea. Totul a fost premeditat de Vasile Marculescu impreuna cu Dinu Calin, pentru ca Marculescu a aparut in magazinul din Cerna la doua-trei minute dupa discutia cu fostul meu angajat, localitatea Cerna aflandu-se la 25 km distanta de comuna Smardan, ce nu putea fi strabatuta intr-un timp atat de scurt", se spune in plangerea penala depusa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati.

 

La dosar este depus si certificatul medico-legal eliberat de Serviciul de Medicina Legala din Braila, care confirma leziunile provocate lui Radu stefanut prin loviri cu palmele, cu pumnii si cu un corp dur. Contactat telefonic, primarul Vasile Marculescu ne-a confirmat ca Traditional Biolact SRL este firma sotiei sale, iar fostul angajat al Hatman SRL, Dinu Calin, lucreaza la firma sotiei sale, dar respinge acuzatiile ce ii sunt aduse: "Eu nu stiu nimic. Nu este nimic adevarat. Daca a facut o plangere, trebuie sa si dovedeasca". L-am contactat si pe cel agresat, Radu stefanut, care a declarat ca isi mentine afirmatiile din plangerea penala si ca poate proba toate acuzatiile pe care i le aduce primarului din Smardan.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă