19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrima etapă, primul derby

Prima etapă, primul derby

Reprezentantele Constanţei în voleiul intern şi-au aflat programul competiţional 2011/2012.

 

Federaţia Română de Volei (FRV) a stabilit programul competiţional al sezonului 2011/2012. Reprezentanţii FRV, împreună cu cei ai cluburilor, au pus la punct atât programul Diviziei A1, cât şi cel al Cupei României.

În campionat, prima etapă aduce şi primul derby. Acesta va avea loc în competiţia feminină şi le va opune pe CVM Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti. Băieţii vor avea o misiune mai uşoară în etapa inaugurală, ei urmând a întâlni pe SCMU Craiova.

În ceea ce priveşte Cupa României, în prima fază vor juca între ele cele opt formaţii mai slab clasate la finalul sezonului trecut. Învingătoarele vor juca în compania primelor patru clasate la finalul sezonului 2010/2011. Astfel, în sferturile de finală, CS Volei 2004 Tomis Constanţa, campioana şi deţinătoarea Cupei, va juca în compania învingătoarei din meciul CSU Galaţi-Universitatea Cluj. La masculin, CVM Tomis, locul 4 la finele stagiunii trecute, va da piept în sferturile competiţie cu învingătoarea din partida Steaua-Bucureşti – Universitatea Timişoara. Competiţia băieţilor va debuta pe 12 octombrie, în timp ce fetele vor juca din 15 octombrie, ambele turnee urmând a se disputa la Zalău.

Altă veste venită de la şedinţa FRV sunt acelea că, în sezonul viitor, echipele feminine vor putea folosi în acelaşi timp 6 jucătoare străine, adică o întreagă echipă, veste excelentă pentru constănţeni, care se bazează în mare măsură pe serviciile jucătorilor de peste hotare. În altă ordine de idei, CVM Tomis Constanţa continuă campania de remaniere a lotului. Astfel, Petrişor Macovei s-a transferat la CSM Bucureşti, părăsind echipa de pe litoral. Gruparea constănţeană a adus deja un nou antrenor, pe bulgarul Martin Stoev, acesta urmând a avea sub comandă şi un conaţional, „extrema” Kostadin Anasta Stoykov semnând deja un contract cu CVM Tomis.

CSV are adversari dificili

Echipa feminină de volei CSV 2004 Tomis Constanţa, campioana României, va participa pentru prima oară în Liga Campionilor.

Echipa de pe litoral şi-a mai făcut apariţia în competiţiile continentale, de fiecare dată în Cupa CEV. În ediţia următoare a Ligii Campionilor tomitanele vor avea adversare dintre cele mai puternice. Cele mai temute sunt formaţiile italiene, trei la număr, şi cele din Turcia, de asemenea trei.

12.10.2011 este data la care începe oficial sezonul intern de volei.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă